Vištų kiaušiniai – vieni iš naudingiausių produktų

Britų specialistų tvirtinimu, vištos kiaušiniai tapo daug naudingesni per pastaruosius 30 metų. Dabar šiame produkte mažiau riebalų ir kalorijų, užtat daugiau vitaminų ir mineralų, kadangi vištos yra geriau maitinamos: augalinius produktus pakeitė mėsa ir kaulus stiprinantys miltai, rašo „The Telegraph“.

Dabar kiaušiniuose 70 proc. daugiau vitamino D ir du kartus daugiau seleno, mažinančio vėžio riziką, širdies ligas, nevaisingumą ir infekcijas.<br>T. Bauras
Dabar kiaušiniuose 70 proc. daugiau vitamino D ir du kartus daugiau seleno, mažinančio vėžio riziką, širdies ligas, nevaisingumą ir infekcijas.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-26 17:49, atnaujinta 2018-03-17 20:01

Anot ekspertų, nors tryniai liko ankstesnio dydžio, tačiau baltymų padaugėjo. Todėl kiaušinis atrodo didesnis. Tuo metu britų mitybos specialistai konstatavo: dabar kiaušiniuose 70 proc. daugiau vitamino D ir du kartus daugiau seleno, mažinančio vėžio riziką, širdies ligas, nevaisingumą ir infekcijas.

O riebalų kiaušiniuose dabar yra apie 20 proc. mažiau, taip pat 13 proc. mažiau ir kalorijų bei 10 proc. cholesterolio. Vidutinio dydžio kiaušinis turi 66 kalorijas, o prieš 30 metų jis turėjo net 91 kaloriją. Todėl dietologai siūlo drąsiai įtraukti kiaušinius į savo mitybos racioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.