Razinos – puiki energinių batonėlių alternatyva treniruotėse

Televizijos kanalus bei internetą užpuolus olimpinių žaidynių manijai, sporto gerbėjai neretai susigundo energiniais batonėliais, kurių gamintojai reklamuoja sveikesnį gyvenimo būdą. Vis tik naujausi tyrimai rodo, kad puiki alternatyva brangiems bei dažnai neaiškios sudėties batonėliams yra razinos – jos ne tik suteikia energijos per treniruočių sesijas, bet ir yra gerokai pigesnės bei maistingesnės, rašo dailymail.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2012, 4:51 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:56 PM

Pasak Kalifornijos Deiviso universiteto mokslininkų, profesionaliems atletams džiovintos vynuogės suteikia viską, ko reikia didelius fizinius krūvius patiriančiam kūnui. Tyrimo komanda, davusi atletams razinų, energinių batonėlių arba paprasto vandens, nagrinėjo jų gebėjimą bėgti tris mylias. Pasirodė, kad razinų gavę bėgikai distanciją nubėgo visa minute greičiau nei gėrę tik vandens.

Eksperimento rezultatai buvo publikuoti „International Society of Sports Nutrition“ žurnale. Jamesas Painteris, Kalifornijos razinų pardavimo grupės patarėjas mitybos tyrimų klausimais, teigė, kad jos – puikiai sportininkams tinkantis užkandis, praturtintas skaidulomis, maistinėmis medžiagomis (kaliu, geležimi), jų gamybai nenaudojamas cukrus, skonio reguliatoriai ar dažai. Taip pat JAV Agrikultūros departamentas tvirtina, kad razinos yra ekonomiškiausi džiovinti vaisiai, tad jų kaina itin palanki, o maistinė vertė didelė.

Šie tyrimai – ne pirmieji akademiniai bandymai ieškoti paslėptos razinų naudos. Senesni eksperimentai parodė, kad razinas valgantys bei daug vaikščiojantys žmonės rečiau skundžiasi sveikata. Dėl šiame užkandyje esančio kalio razinų mylėtojai pasižymi stabilesniu kraujospūdžiu, o dėl skaidulų jaučiasi gerokai sotesni nei užkandę kitokio maisto. Taip pat razinos yra svarbus antioksidantų šaltinis, padedantis mažinti cholesterolio kiekį kraujyje bei kovoti su įvairiomis ligomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.