Užsieniečiai turistai britišką virtuvę išrinko pačia prasčiausia

Nors britai, amerikiečiai ir australai dalinasi ta pačia anglų kalba, jų skonis maistui skiriasi smarkiai. Turistai iš JAV, Australijos ir Norvegijos specialioje apklausoje britų nacionalinę virtuvę išrinko pačiu blogiausiu pasirinkimu atostogaujant.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2012, 10:46 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:01 PM

Ironiška, tačiau britai užatlantės virtuvę vertino gerokai atlaidžiau – jie nusprendė, jog JAV maitinimo įstaigos yra tinkamiausioms šeimoms, siūlo geriausią kainos ir kokybės santykį bei turi geriausią gatvėje parduodamo maisto pasiūlą. Pirmą vietą užėmusios JAV artimiausią konkurentą Tailandą pralenkė surinkusios net 19 procentų visų balsų. Daug keliaujantys britų turistai palankiai įvertino ir italų virtuvę, o net 60 procentų anglų teigė, jog prabangias vakarienes verčiausia rinktis Prancūzijoje.

Britų nuomone, palankiausias vietinis patiekalas užsieniečiams turėtų būti žuvis ir keptos bulvės, nedaug atsiliko ir tradicinis kepsnys bei pilnos sudėties angliški pusryčiai. Tinklalapio „Hotels.com“ lankytojų nuomone, net 74 procentai britų teigia keliaujant pasiilgstantys britiškų gėrimų, ypač popietės arbatos. Taip pat užsienyje britams trūko keptos mėsos, žuvies ir bulvių, britiško šokolado.

„Hotels.com“ atstovė Kate Hopcraft teigė, jog puiku, kad britai didžiuojasi ir myli savo nacionalinę virtuvę, ypač tradicinę arbatą. Ji juokais net patarė turistams į būtinų kelionės reikmenų sąrašą įtraukti pakelį britiškos arbatos, galinčios numalšinti namų ilgesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.