„Kempinski“ restorane Vilniuje moderniai pateiktas vyno meniu

Bemaž po septynerių metų kalbų, ilgų rekonstrukcijos darbų pačioje Vilniaus širdyje, šalia Katedros, duris atvėrė pirmasis seniausio Europoje prabangių viešbučių tinklo „Kempinski Hotels“ valdomas penkių žvaigždučių viešbutis Baltijos šalyse „Kempinski Hotel Cathedral Square“.

Daugiau nuotraukų (1)

"Vyno žurnalas"

Sep 5, 2012, 7:46 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:36 PM

„Prieš šimtmetį šioje vietoje veikė viešbutis „Niujorkas“, o dabar jis vėl pretenduoja tapti Vilniaus visuomenės centru. Šis atidarymas žymi „Kempinski“ ženklo debiutą Baltijos šalyse. Tikimės, kad tai ne tik praplės Lietuvos sostinės turizmo galimybes, bet ir padės sostinės svečiams atrasti unikalią jos centrinę dalį, o visai šalies viešbučių industrijai – žengti žingsnį pirmyn ir joje įsitvirtinti itin aukšto aptarnavimo standartams“, – per oficialią atidarymo ceremoniją kalbėjo viešbučio direktorius Noel Attard.

Su „Kempinski Hotel Cathedral Square“ gero, išieškoto maisto mėgėjai bei žinovai taip pat sieja daug vilčių. Ir ne tik dėl to, kad pro restorano „Telegrafas“ langus matosi milijono verti vaizdai. Pastato restauracijos metu buvo atidengti XVI a. Vilniaus gynybinės sienos fragmentai. Dalį šios sienos, dengiamos stiklu, viešbučio svečiai gali išvysti prie įėjimo į restoraną.

Restorano pavadinimas primena, kad kad nuo 1948-ųjų daugiau nei pusšimtį metų pastate veikė centrinis miesto telegrafas. Restorane, kuris svečius priims jau nuo rugsėjo 10 dienos ir dirbs tik vakare, yra 76 vietos. Jo virtuvei diriguos iš Airijos kilęs vyriausiasis šefas Ciaranas Gantly.

Jis daug metų dirbo „Kempinski Hotels“ bei kituose prabangių viešbučių tinkluose, 4-5 žvaigždučių viešbučiuose Airijoje, rengė kulinarinius seminarus ir prezentacijas Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Kurdamas restorano „Telegrafas“ meniu, vyriausiasis šefas europietiškos virtuvės pagrindus inovatyviai sujungė su vietiniais produktais, ypač didelį dėmesį skirdamas sezoniniams ir šviežiems ingredientams. Meniu vyrauja europietiškos virtuvės patiekalai, nepamirštant ir lietuviškų skonių o taip pat keleto šefo gimtosios Airijos patiekalų. Visi jie derinami su kruopščiai atrinktais vynais.

Vyno meniu buvo patikėta sudaryti septynerius metus someljė darbo praktiką turintis Narimantas Miežys, kuris šiais metais tapo Lietuvos someljė čempionu. „Daugiausia dėmesio skyriau Senajam pasauliui, tačiau neužmirštas ir Naujasis. Šiuo metu meniu yra apie 120 įvairaus kainų lygio vynų. Juos rinkomės iš septynių Lietuvos importuotojų. Pilstomi vynai kainuoja 15-25 litai, taurė šampano – 36 litai. Kaip matote, tikrai nepretenduojame į brangiausio restorano lygį. Beje, vynus pateiksime garsaus austrų gamintojo „Riedel“ taurėse. Mes pirmieji Lietuvoje netrukus vyno meniu pateiksime planšetiniuose kompiuteriuose iPad. Ten mūsų svečiai galės sužinoti gerokai daugiau informacijos apie kiekvieną vyną nei galima pateikti vyno meniu. Su iPad jau dirbama kai kuriuose „Kempinski“ viešbučiuose. Pastebėta, kad vyno pardavimas ten padidėjo 40 procentų, o viename – netgi šimtu procentų“, - apie naujienas paaiškino N. Miežys.

„Kempinski“ viešbučiai priklauso vienam iš seniausių Europoje prabangių viešbučių tinklų, įkurtų 1897 m. Berlyne, Vokietijoje. Jį įkūrė iš Prūsijos kilęs Bertholdas Kempinskis, pirmus viešbučius atidaręs Berlyne panašiu metu, kai buvo pastatytas ir būsimasis naujojo „Kempinski Hotel Cathedral Square„pastatas Vilniuje, kuris priklauso įmonių grupei AAA.

Viešbučių „Kempinski“ kolekcijai priklauso istoriniai architektūros objektai, unikalūs kurortų viešbučių kompleksai bei miesto ritmui pritaikyti viešbučiai Europoje, Vidurio Rytuose, Afrikoje bei Azijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.