Kaune susukti rekordiškai maži sušiai

Šeštadienį Kauno Rotušės aikštėje vyko pirmasis Lietuvoje sušių festivalis „Sushi Fest‘12“.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 16, 2012, 2:38 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:09 PM

  Tikėdamiesi daugiatūkstantinės smalsuolių minios organizatoriai ypač daug dėmesio skyrė šventės teritorijai apsaugoti: Rotušės aikštę apjuosė geležinė tvora, aplinkui matėsi daugybė apsaugos darbuotojų ir policijos pareigūnų. Tačiau jau nuo pat pradžių žmonių nebuvo daug. Prapliupęs lietus žiūrovų gretas dar labiau praretino.

Nepaisant to, sušių festivalyje buvo siekiama net kelių rekordų. Dizainerė Gustė Pocevičienė iš 40 kilogramų ryžių sukūrė sušį vaizduojančią spalvotą mozaiką. Prieš tai ant grindinio autorė nupiešė trijų metrų skersmens šio patiekalo eskizą. Sušį moteris kūrė ne tik iš baltos spalvos ryžių. Dalis ryžių grūdų buvo nudažyti juoda, žalia ir raudona spalva.

Sušių gamybos meistras Vytautas Bukauskas sukūrė tris neįtikėtinai mažus sušius: gunkan, nigiri ir uramaki. Pirmiems dviem gaminti buvo naudojama po vieną ryžį ir kelias kitas sudedamąsias patiekalo dalis. Šių sušių aukštis siekė pusę centimetro, o ilgis 2 milimetrus.

Dar vieno itin mažo uramaki - išversto sušio ritinėlio ilgis siekė maždaug 3 centimetrus. Šis sušis buvo supjaustytas į aštuonias lygias dalis. Vieno sušio gabalėlio skersmuo - 3,7 milimetro.

Renginyje vyko ir pirmasis sušių valgymo čempionatas „Suvalgyk ZIP FM galvą padarytą iš 1000 sušių gabaliukų“.

Festivalyje buvo galima ne tik paragauti sušių, bet ir sužinoti jų gamybos paslaptis bei patiems išmokti paruošti šį patiekalą su japonų virėju Masato Takayama.

Festivalio vedėjas ir vaikų draugas „Sušis Ryžikas“ mažiesiems atskleidė sušių gamybos subtilybes ir rodė kaip iš ryžių sukurti žaislus: mešką ar zuikį.

Vakare susirinkusiesiems koncertavo grupė „Saulės kliošas“, vyko madų demonstravimas. Pagrindiniu modeliu tapo 2008 metų konkurso „ Mis Lietuva“ nugalėtoja Gabrielė Martirosianaitė.

Tituluota gražuolė pristatė Vilniaus dailės akademijos antrakursės Gertrūdos Ramūnaitės sukurtą drabužį iš sušių.

Viršutinė suknelės dalis buvo sukurta iš jūros dumblių lapų, o apatinė – iš sušių ritinėlių.

G.Martirosianaitė tikino, jog suknelė buvo ne tik originali, bet ir labai skani. „Ne vienas šventės dalyvis šią suknelę būtų mielai suvalgęs“, – šmaikštavo mergina.

Jaunoji dizainerė festivalio metu pristatė dar penkis modelius, sukurtus iš audinio bei senų garso juostelių. Visi šie modeliai buvo dekoruoti aksesuarais iš ryžių ir jūros dumblių lapų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.