Tauriųjų gėrimų paslaptys - kaip ant delno

Penktadienį Vilniuje gausus svečių ratas rinkosi „Sky bare“ švęsti vieno garsiausio pasaulyje JAV viskio kompanijos įkūrėjo Jacko Danielso 162-ąsias gimimo metines. Šis gimtadienis įprastai švenčiamas visą rugsėjo mėnesį, nes nėra tikslių duomenų, kada gimė J. Danielsas.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2012-09-29 00:22, atnaujinta 2018-03-16 11:57

„Lietuvoje gimtadienio šventės yra daug linksmesnės nei Linčburge. Ten galioja sausasis įstatymas, todėl gimtadienio proga svečiai tik atneša tortą ir sudainuoja „Su gimimo diena“, – juokėsi Tadas Vizgirda.

Iš tiesų, paradoksalu, kad „Jack Daniels“ yra gaminamas Linčburge, kur šio gėrimo galima nusipirkti tik suvenyrų parduotuvėlėse.

Tarp susirinkusių svečių buvo galima išvysti laidų vedėją Lidiją Rasutis, baleto primarijų Nerijų Jušką, „Gera muzika gyvai“ steigėją Žilviną Švarplį.

Renginys buvo išskirtinis tiek savo programa, tiek proga. Svečiai, pasidabinę kantri stiliaus atributika, mėgavosi tokio paties stiliaus muzika, žaidė pokerį bei Blackjack, degustavo viskį, ragavo tortą ar tradicinius amerikietiškus patiekalus, susipažino su Amerikos kultūra.

Susirinkusiesiems taip pat buvo pravesta viskio degustavimo pamoka: pirmiausia gėrimą reikia pauostyti. Jo kvapas gali būti salsvas, galima užuosti vanilę, medų. Anot profesionalių degustatorių, skirtingos viskio rūšys kvepia skirtingai, todėl gėrimo uostymas yra bene svarbiausia degustacijos dalis.

Ragaujant gėrimo reikia į burną įsipilti nedaug. Viskis turi keliauti nuo liežuvio galiuko iki gerklės po lėto. Nurijus gėrimą dar ilgai liežuvio galiuku jaučiamas tikrasis viskio skonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.