Greita puota - iš šaldymo konteinerių

Į Italijos ambasadą Vilniuje atvykęs šios šalies verslininkas Giovannis

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Oct 1, 2012, 10:45 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:14 AM

„Noriu, kad pajustumėte ne tik Italijos skonį, bet ir šios šalies dvasią“, - kitų šalių diplomatams bei Italijos virtuve besidomintiems svečiams kalbėjo G. Gallo.

Prie karštomis picomis, makaronais ir kitais tradiciniais italų patiekalais apkrauto stalo susirinkę svečiai negalėjo patikėti, kad ambasadoje dirbantys virėjai nuo ankstaus ryto tešlos nemaišė ir prie puodų nestovėjo.

Visi patiekalai tą pačią dieną buvo atgabenti iš Italijos. Užteko juos atšildyti, pašildyti ir užpilti iš Italijos atkeliavusiais padažais.

G. Giovannis tikino, jog tinkamoje temperatūroje gabenami produktai nepraranda savo savybių. „Kai kuriose kalbose nėra skirtumo tarp žodžių„atšaldytas“ ir“sušaldytas“, tačiau tai visiškai skirtingi dalykai“, - aiškino maisto pramonės specialistas.

Taip yra dėl to, kad vienoda temperatūra palaikoma ir saugant produktus, ir gabenant juos į kitas šalis. Pietų Italijoje, netoli Neapolio įsikūrusi jo vadovaujama bendrovė turi 12 šaldymo saugyklų, kurių temperatūra - nuo -18 iki 5 laipsnių.

Gabenant maistą į kitas šalis, svarbiausia, kad produktai būtų vežami tinkamoje temperatūroje. „Atvežti sunkvežimį mocarela sūrio į Lietuvą, kainuotų dešimtis tūkstančių eurų, bet į tą patį konteinerį pridėję kitų produktų, mes galime sutaupyti nemažai lėšų, o parduotuvės ir restoranai turi galimybę užsisakyti tai, ko jiems norisi“, - aiškino italas.

Žemiausioje, -18 laipsnių temperatūroje gabenamas įvairių rūšių mocarela sūris, picos, saldumynai.

Šviežios tešlos makaronus, saliamį ir kumpius laivais ir sausumos transportu galima gabenti esant 5 laipsnių temperatūrai. Į tuos pačius konteinerius galima dėti kietus sūrius, salotas ir žalumynus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.