Produktai:
400 g šaldytų arba šviežių vyšnių,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
70 g miltų,
150 ml pieno,
100 ml grietinėlės,
tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės,
žiupsnelis druskos.
Kaip paruošti?
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, kepimo indą ištepkite sviestu. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į maišiklio indą ir išplakite iki vientisos masės. Galite plakti ir rankomis, pradžioje sumaišę kiaušinius su cukrumi, tada su miltais, pienu ir grietinėle. Gautą masę palaikykite apie 20 min. Į kepimo indą pilkite ketvirtį masės ir kepkite orkaitėje apie 5 min. Tada suberkite vyšnias, pabarstykite cukrumi, supilkite likusią masę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40—50 min., kol įsmeigtą pagaliuką ištrauksite sausą.
Tiekdami galite apibarstyti cukraus pudra. Šis desertas valgomas šiltas. Beje, vyšnias galite pakeisti slyvomis, avietėmis, gervuogėmis ar kitomis uogomis.