Portale lrytas.lt - kavos pasaulis pagal „Lavazza“

Ruduo įpusėjo. Pasisėdėjimai gryname ore prie taurės vasariškai gaivių gėrimų – jau tik malonūs prisiminimai. Užtat artėja ilgas ir turiningas kavos sezonas. Espreso ir kapučino kavos aromatas jau sklinda namuose, biuruose, kavinėse. Anksti ryte, įdienojus, po pietų ir ankstyvoms vakaro sutemoms artėjant.

Portalas lrytas.lt drauge su Italijos bendrove “Lavazza” skaitytojams siūlo neburti iš kavos tirščių, o imtis kavos mokslų.
Portalas lrytas.lt drauge su Italijos bendrove “Lavazza” skaitytojams siūlo neburti iš kavos tirščių, o imtis kavos mokslų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2012, 6:00 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:12 PM

Taigi, einame išgerti puodelį kavos? Žinoma, bet tik geros! Bet kas yra gera kava? Lietuva seniai garsėja kavos tradicijomis, visi šiek tiek esame kavos žinovai, bandome atskirti gerai pagamintą kavą nuo prastos. Ir vis tik intuicijos kavos reikaluose nepakanka. Reikia žinių.

Žinoma, reikia ir jautrios nosies, bet norintiems perprasti kavos aromato paslaptis, ne pro šalį pasigilinti į kavos istoriją, degustavimo techniką, tikro espreso ar kapučino skonio niuansus. Portalas lrytas.lt drauge su Italijos bendrove “Lavazza” skaitytojams siūlo neburti iš kavos tirščių, o imtis kavos mokslų. Kavos fanams, žinoma, nereikia aiškinti, kas yra “Lavazza”. Tai ne šiaip kavos ženklas. Mėlynos raidės ant balto espresso puodelio - tai itališkos kavos tradicijos, istorija ir naujausios kavos tendencijos.

Duris į “Lavazza” kavos pasaulį skaitytojams pravers žurnalistas Paulius Jurkevičius. Jis ne kartą rašė apie kavą, siuntė reportažus iš Romos, Neapolio barų, domėjosi kavos reikalais Vilniuje. Šįsyk portalo skaitytojų laukia įdomi kelionė į Italijos kavos sostinę Turiną.

P. Jurkevičius pasiūlys apsidairyti slaptame kavos strategijų kūrimo centre - “Lavazza Training Center”. Užsuks į San Tommaso gatvę, papasakos apie tai, kas čia vyko prieš 110 metų, žvilgtelės į restoraną, kuriame pietauja Lavazza dinastijos atstovai. Bandys išsiaiškinti, kodėl pasaulinio garso virtuvės meistrai - katalonas Ferran Adria, italas Massimo Bottura kavos ateitį sieja su gastronominės technikos eksperimentais.

Žinoma, espreso ir kapučino kava gimė Italijoje. Ar tai reiškia, kad tik Turine ar Neapolyje galima paragauti tikro skonio kavos? Kodėl baras buvo ir tebelieka svarbiausia kavos šventove? O barista – ne tik kavos profesionalas, bet savo klientų psichologas. Ar tikrai kapučino puta po pietų yra nuodas? Ar tai tik mitas? Kokią kavą gersime po dešimties metų? Atsakymai į šiuos ir daugybę kitų klausimų – portalo lrytas.lt ir “Lavazza” projekto rašiniuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.