Lietuvių smaguriams – ypatingas Gruzijos ambasadoriaus receptas

Produktus šiam patiekalui – vištą ir žalumynus gruzinas perka iš ūkininkų Kalvarijų turguje. G. Kerdikošvilis apgailestauja, kad šviežių prieskoninių žalumynų galima gauti tik vasarą ir ankstyvą rudenį. Bet – tiks ir džiovinti prieskoniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Oct 26, 2012, 4:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:37 PM

Produktus šiam patiekalui – vištą ir žalumynus gruzinas perka iš ūkininkų Kalvarijų turguje. G. Kerdikošvilis apgailestauja, kad šviežių prieskoninių žalumynų galima gauti tik vasarą ir ankstyvą rudenį. Bet – tiks ir džiovinti prieskoniai.

Pagaminti geram čachochbiliui pirmiausiai reikia dviejų dalykų: labai aštraus peilio ir kantrybės.

Produktai: višta (visa, jokiu būdu ne atskiros dalys), 1,5 kg raudonųjų svogūnų, druskos pagal skonį, 3-4 lauro lapeliai, 2 dideli prinokę pomidorai arba pomidorų tyrė (jokiu būdu ne kečupas!), žaliasis pipiras, 2 raudonosios paprikos, žiupsnis nemaltų juodųjų pipirų žirnelių, 1 kiaušinis, 2-3 stambios česnako skiltelės, mažas žiupsnelis imbiero.

Žalumynai: petražolės, kalendra, krapai, mėlynasis bazilikas. Jų berti pagal skonį. Anot G. Kerdikošvilio, kuo daugiau, tuo geriau.

Paruošimas: vištą švariai išdarinėti, nulupti odą, supjaustyti į 6-8 dalis. Trumpai apvirti, pakeisti vandenį. Vandens reikia nedaug, tik kad neprisviltų – višta turi virti kuo labiau savo ir svogūnų sultyse.

Apvirta višta dedama į labai smulkiai supjaustytų raudonųjų svogūnų „vonią“. Druskos įberti pagal skonį. Virti ant labai silpnos ugnies, kad išsiskirtų sultinys. Įdėkite maždaug arbatinį šaukštelį sviesto arba tokį pat kiekį aliejaus.

Parduotuvėje pirkta višta troškinama apie 15 min., o jei pavyktų gauti natūraliomis sąlygomis augusios – virkite 20-30 min.

Likus maždaug 5 minutėms iki virimo pabaigos, suberkite kuo smulkiau supjaustytą žaliąjį pipirą, paprikas, nuluptus ir trintuvėje sutrintus pomidorus arba pomidorų tyrę, pipirų žirnelius.

Galima įvarvinti išplaktą kiaušinį, bet jei nemėgstate kiaušinio tyre gardintų sriubų ar troškinių – nebūtinai. Įtarkuokite česnaką – šis ingredientas būtinas.

Pabaigoje berkite visus likusius prieskonius ir žalumynus: petražoles, kalendrą, krapus, baziliką. Galima įberti labai mažai, vos ant arbatinio šaukštelio galo, džiovinto imbiero miltelių.

Čachochbilį tinka užgerti ir gruzinišku vynu, ir „Boržomiu“. Valgant neužmirškite per „Youtube“ susirasti gruzinų tautinio hito „Suliko“ įrašo. Kartu su patiekalu ši muzika padės jums pasijausti ereliu, sklandančiu virš Kaukazo viršukalnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.