Prie balto vyno pasiūlyta kiauliena Vokietijos vyndariui pasirodė netikėtas derinys

Vyno someljė Indra Ramanauskienė metė iššūkį auksinei taisyklei, tvirtinančiai, kad baltas vynas dera tik su baltuoju sūriu, žuvimi ar vištiena.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 26, 2012, 5:59 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:32 PM

Kauno restorane „Sadutė“ vyno žinovė smaguriams surengė netradicinę maisto ir vyno degustaciją. Prie sauso balto „Barth Riesling Erstes Gewachs“ 2008 metų gamybos vyno buvo patiekti kiaulienos išpjovos medalionai su mėlynuoju sūriu įdaryta kepta kriauše ir karamelizuotais kinkanais.

„Norėjau parodyti, jog drąsiai eksperimentuojant galima surasti naujų maisto ir vyno derinių bei įsitikinti, kad jų skoniai ne tik nesikerta, bet ir vienas kitą papildo“, — sakė I. Ramanauskienė.

Prie natūraliai saldaus balto „Barth Hattenheim Hassel Riesling Spatlese“ 2011 metų gamybos vyno someljė svečiams pasiūlė paragauti ančių kepenėlių, su šokoladu kepta duona ir vyšnių glazūra.

Smaguriai įvertino, jog iš vėlyvojo skynimo vynuogių spaustas vynas maloniai saldus vynas su rūgštumo gaida puikiai derėjo prie pakankamai riebiu patiekalu.

Kulinariniai eksperimentai staigmena tapo iš Vokietijos į šią degustaciją atvykusiam žinomam Reino žemės vyndariui Markui Barthui ir jo žmonai Kristinai.

Šio trečios kartos vyndario prižiūrimi vynuogynai užima daugiau nei trečdalį visų Vokietijoje esančių vynuogynų. Jų spaudžiamas „Barth Riesling“ vynas yra vienas žinomiausių Reino produktų.

„Buvau įpratęs prie labiau tradicinių maisto ir vyno derinių. Tačiau Lietuvoje prie balto vyno paragavau ne tik anties kepenėlių, bet ir kiaulienos. Tai tikrai drąsus derinys, atsižvelgiant net į tai, kad šiuolaikiniai vyno žinovai vis labiau linkę laužyti senas tradicijas“, — kalbėjo M. Barthas.

Vokiečiui Kaune įspūdį paliko su žolelėmis keptas lietuviškas varškės sūris, prie kurio buvo patiektas su pagal senovinius lietuviškus receptus „Sadutėje“ ruoštu svarainių sūriu.

Tokį patiekalą svečias ir jo žmona ragavo pirmąkart. Gurmanišku valgiu jis pavadino su keptu pelėsiniu sūriu paruoštas salotas. Prie šių patiekalų jis priderino vokišką vyną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.