Beata duoda patarimą – prieš minkydamos tešlą leiskite jai 10–15 minučių pastovėti – per tiek laiko glitimas pats išbrinksta ir pradeda formuotis, todėl reikės įdėti mažiau pastangų tešlą minkant. Nors čia pat kulinarė prideda: „Tešlos minkymas – malonus procesas. Tešla turi būti minkšta, bet ne per daug, ir elastinga. Patartina, tešlą išminkius, leisti jai susigulėti – taip mažiau trauksis.“
1 kg koldūnų porcijai reikės:
Tešlai:
- 380 g miltų;
- 130 ml vandens;
- 1 vnt. kiaušinio;
- druskos (pagal skonį).
Įdarui:
- 430 g kiaulienos faršo (geriau riebesnės);
- 1 vnt. kiaušinio;
- žiupsnelio cukraus;
- pusės kepinto svogūno;
- druskos (pagal skonį);
- pipirų (pagal skonį).
Padažui:
-rūkytos šoninės;
-svogūnų;
-grietinės.
Kaip ruošti?
Tešlą iškočiojame plonai, dedame mažus gabaliukus mėsos, užspaudžiame su taurele. Tuomet: lyg pasiimtumėte mėnuliuką už ausų ir „sukabintumėte jo ausis“. Jei sunku įsivaizduoti, – dėkite po šaukštelį, užspauskite ir užraitokite kraštelius (arba užspauskite).