Savaitgalio pietūs: jaučio kepenys su svogūnais ir medumi

Laukiate svečių? O gal savo šeimą savaitgalį norite palepinti skaniais pietumis? Laidos “Skonio reikalas” (“Lietuvos ryto” televizija) vedėjas Gidonas Šapiro-Bilas siūlo paskanauti jaučio kepenų su svogūnais ir medumi.

Daugiau nuotraukų (1)

"TV antena"

Nov 4, 2012, 3:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:04 PM

“Kepenų patiekalus ruošti rizikinga, nes daug kas jų nemėgsta. Tačiau jei kepenys paruoštos gerai, skonis jus maloniai nustebins“, - sako Bilas.

Produktai: jaučio kepenys, 2 nedideli svogūnai, šaukštas medaus, kelios šakelės čiobrelių, alyvuogių aliejus, druska, sviestas, grūsti pipirai.

■ Stambiai supjaustykite svogūnus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, įdėkite gabalėlį sviesto ir suverskite svogūnus. Juos pasūdykite, apibarstykite grūstais pipirais ir čiobrelių lapeliais. Žalumynai suteiks itin malonų kvapą.

■ Kol kepa svogūnai, kepenis supjaustykite nedideliais gabalėliais, išimkite kremzles.

■ Prieš kepdami kepenis pasūdykite ir apibarstykite pipirais. Kelias minutes apkepkite iš visų pusių. Neperkepkite, nes jos gali išsausėti.

■ Svogūnams baigiant troškintis įdėkite šaukštą medaus ir išjunkite viryklę. Tegul jie dar kelias minutes karamelizuojasi.

■ Šį patiekalą rekomenduojama valgyti su bulvių koše.

■ Rinkdamiesi kepenis prisiminkite, kad kuo jos šviesesnės, tuo jaunesnio gyvulio, vadinasi, bus skanesnės. Taip pat galite naudoti kiaulės ar naminių paukščių kepenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.