Kone iš visos Lietuvos į vakarėlį sugužėjusios kviestinės publikos akivaizdoje kulinarai demonstravo, kaip kuriami ypatingo skonio skanėstai. Jais po pristatymo buvo vaišinami visi svečiai.
Trijulė tvirtino, jog netradicinio skonio šokolado receptus kūrė ir tobulino daugiau nei pusę metų.
„Mintis gaminti gurmanams skirtą šokoladą gimė lankantis senas tradicijas turinčiame Belgijos šokolado fabrike. Jau po pirmosios ekskursijos pradėjome svarstyti, kuo galėtume praturtinti šokolado masę, kad produktas taptų išskirtiniu.
Bandydami įvairiausius priedus sukūrėme daugiau nei dešimties skirtingo skonio šokoladą, tačiau gaminti ir nutarėme keturių labiausiai vykusių skonių gardėsį“, — kalbėjo vaikinai.
Kulinarai saldumynų mėgėjams pasiūlė pasimėgauti burnoje tirpstančiu šokoladu su rūkytomis džiovintomis slyvomis, sproginėjančia karamele, apelsinais ir juodosiomis alyvomis, greitai dideliame šaltyje užšaldytomis uogomis.
Publikai pristatytos ir kaspinėliais apjuostos skardinės 140 gramų svorio šokolado pakuotės, kurias jau netrukus bus galima įsigyti internetu. Pakuotės kaina, priklausomai nuo šokolado skonio, svyruoja nuo 35 iki 40 litų.
Praėjusį mėnesį Kaune surengtame vakarėlyje „Virtuvės mitų griovėjai“ smagurius vaišino šokoladu su samanomis. Tačiau šio skonio šokolado tarp išskirtinių skanėstų šįkart kulinarai nepateikė.