Sostinės barai triukšmingai pasitiko jauno božolė vyno šventę

Kaip ir kasmet, trečiąjį lapkričio ketvirtadienį vyno mėgėjai visame pasaulyje mini jauno vyno, kitaip dar vadinamo božolė, šventę. Tiems, kurie bent truputį domisi vyno kultūra, priminti, kad šis, iš Prancūzijos Božole regiono kilęs, vynas padeda apspręsti visų metų derlių, greičiausiai nereikia.

Vyną ragauja „Vyno klube“.<br>M. Astrauskas
Vyną ragauja „Vyno klube“.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2012, 12:39 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:48 AM

Lietuvoje kasmet jauno vyno šventė įgauna vis didesnę prasmę ir į jaukias kavinukes bei restoranus pritraukia vis daugiau vynu susidomėjusių gurmanų. Triukšmingos božolė sutiktuvės šiemet minimos lapkričio 15-ąją.

Nepaisant to, patys nekantriausi prie žaismingai dekoruotų božolė butelių nagus bando prikišti jau nuo vidurnakčio. Tačiau didžioji ir triukšminga šventė įprastai minima ketvirtadienio vakarą.

Lietuvoje kasmet jauno vyno diena įgauna vis didesnę prasmę ir į jaukias kavinukes bei restoranus pritraukia vis daugiau vynu susidomėjusių gurmanų. Audringi vakarėliai vyksta tiek daugelio pamėgtose vyninėse, tiek restoranuose, tiek viešbučiuose, kur gausu ne tik lietuvių, bet ir svečių iš užsienio.

Portalas lrytas.lt pasidomėjo, kaip tautiečiai švenčia visus metus lauktą ketvirtadienio vakarą. Akimirkas iš kelių skirtingų Vilniaus vietų galite pamatyti fotoreportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.