Televizijos bokšte išrinktas geriausias Lietuvos barmenas

„Finlandia Vodka“ kiekvienais metais organizuoja tarptautinį barmenų čempionatą „Finlandia Vodka Cup“. Geriausi barmenai atstovaus savo šalims sausio mėnesį vyksiančiame superfinale Suomijoje, kuriame susirungs 28 atstovai iš viso pasaulio.

Finalininkai.<br>Organizatorių nuotr.
Finalininkai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2012, 5:21 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:00 PM

Žvarbų gruodžio 18 vakarą barmenai ir jų draugų būrys rinkosi į netradicinę vietą. Lietuvos atrankiniam čempionatui pasirinkta aukščiausia vieta mūsų šalyje – Lietuvos televizijos bokšte esantis restoranas „Paukščių takas“.

„Vieta pasirinkta neatsitiktinai, „Finlandia Vodka“ juk ir gaminama „aukščiausiame pasaulio taške“ – džiaugiuosi, kad tokį simbolinį tašką pavyko rasti ir Lietuvoje“ – teigė Rytis Girčys, produktų vadovas Lietuvoje.

Čempionate susirungė net 10 geriausių barmenų iš žinomiausių ir lankomiausių Vilniaus klubų. Barmenai varžėsi 3 kokteilių ruošimo rungtyse: aperityvo, „long drink“ ir „Quick mIx“, tik po ilgo vertinimo ir svarstymų paaiškėjo nugalėtojai:

Aperityvo kategorijos nugalėtoju tapo Tadas Dvarvytis su kokteiliu „Sangre de mamut“;

„Long drink“ kategorijoje geriausiu tapo Giedrius Rimgaila su kokteilių „Yeti Heart“;

„Quick mix“ (siurprizo) rungtyje sužibėjo Kipras Lamauskas su kokteiliu „Hello Honey“.

Susumavus visus rezultatus, paaiškėjo, jog atrankinio turnyro absoliučiu nugalėtoju tapo Kipras Lamauskas, bendroje įskaitoje surinkęs 265 balų (iš 420 galimų). Pirmą kartą dalyvavęs šiame renginyje jis pripažintas geriausiu barmenu iš Lietuvos. „Pubo Latino“ klube dirbantis Kipras jau sausio mėnesį krausis lagaminus ir keliaus į XV pasaulinį „Finlandia Vodka Cup“ turnyrą Laplandijoje, kurio prizinis fondas - net 25 tūkst. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.