Kepta skumbrė Kūčioms pagal B. Nicholson

Žuvies tai jau tikrai visada yra, tik, aišku, skirtingą žuvį visi ant stalo deda. Vieni negali be karpio, kiti – be heko. Pas Beatą Nicholson visuomet būdavo jūros lydekos – paprastai apkeptos, miltuose pavoliotos, o ant viršaus būdavo uždėta pomidorų padaže troškintų svogūnų.

Beata siūlo Kūčioms išbandyti keptos skumbrės receptą. Pasak Beatos, panašiai žuvį ruošdavo jos močiutė.<br>www.beatosvirtuve.lt
Beata siūlo Kūčioms išbandyti keptos skumbrės receptą. Pasak Beatos, panašiai žuvį ruošdavo jos močiutė.<br>www.beatosvirtuve.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2012, 1:41 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:27 PM

Žuvies apkepimas ir vėliau marinavimas tirpale nėra tikrai naujas dalykas, tad Beatos siūlomas Keptos skumbrės escabeche Kūčioms receptas puikiai tiktų ir skumbrei, ir karpiui. Vis dėlto pati Beata dažniausia ruošia skumbrę. Anot B. Nicholson, vien mintys apie minkštą skumbrę ir traškias morkas priverčia nuryti seilę. Nors pagal šį receptą žuvis ruošiama Lotynų Amerikoje ir Ispanijoje, Beatos močiutė taip žuvį iškeptą laikydavo marinate.

Marinatui reikės:

1 raudonas svogūnas

150 ml raudono vyno acto

150 ml vandens

2 morkos

1 šaukštas kumino

1 šaukštas kalendros

Šiek tiek aliejaus

3 (nekupini) šaukštai cukraus

Žuviai reikės:

2 žalios skumbrės

Pusė šaukštelio malto kumino

Pusė šaukštelio maltos kalendros

Aliejaus kepimui

Juodųjų pipirų

Druskos

Gaminimo eiga

Pirmiausia pasiruošiame marinatą. Keptuvėje su trupučiu aliejaus paskrudiname prieskonius, kol pradeda sklisti aromatas. Tuomet įpilame šiek tiek aliejaus ir dedame supjaustytą svogūną. Leidžiame jam truputį suminkštėti. Dedame supjaustytas morkas, leidžiame ir joms truputėlį suminkštėti. Tuomet pilam actą, cukrų, vandenį, leidžiame viskam pavirti vieną kitą minutę.

Marintą supilame į platų indą, kuriame vėliau tilptų žuvis. Marinato būtinai paragaukite. Jis turi būti gana ryškaus skonio.

Tuomet paruošiame žuvį. Filė pabarstome druska, pipirais ir malta kalendra bei kuminu. Apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus, bet vos po kelias minutes iš vienos ir kitos pusės. Jokiu būdu žuvies neperkepame. Tada iškeptą žuvį dedame į marinatą ir leidžiame jame pabūti keletą valandų. Valgome kambario temperatūros.

Daugiau B. Nicholson receptų rasite tinklaraštyje „Beatos virtuvė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.