B. Nicholson siūlo per Kūčias išbandyti kitokią burokėlių mišrainę

Televizijos laidų vedėja Beata Nicholson prisipažino, kad ant jos Kūčių stalo niekada nebuvo baltos mišrainės. Juk balta mišrainė – tik su majonezu, o ant Kūčių stalo tokių dalykų šiukštu negalima. Na, o burokėlių mišrainės ant Beatos šventinio stalo niekada netrūko.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2012, 12:01 PM, atnaujinta Dec 1, 2021, 10:16 AM

Dažniausiai paruošdavo tradicinę: su pupelėmis ir raugintais agurkais. Naujienų portalo lrytas.lt skaitytojams siūlomas burokėlių mišrainės receptas yra labai panašus.

Burokėliai kepti. Dėl to, B. Nicholson manymu, jų skonis daug kartų geresnis. Patartina kepti iš karto didelį kiekį burokėlių arba kai kas nors kitas kepa tyliai sau orkaitėje, mat suvyniotus burokėlius reikia kepti apie porą valandų 180 temperatūroje.

Vietoj pupelių – lęšiai, kurie yra pupelių giminės, bet truputį smulkesni ir aptakesni, ir, galbūt, ne tokie sprangūs, bet svorio mišrainei priduoda puikiai. Na, o toliau – sodo ir miško gerybės: svogūnus troškiname su aliejumi, kartu su džiovintais grybais, džiovintais obuoliais ir kriaušėmis. Visa tai tampa skoniu turtingu padažu.

Reikės:

  • 4 burokėliai (kepti ar virti)
  • 150 g tamsiai žalių lęšių, kuriuos reikia išvirti
  • Šakelės čiobrelio (lęšiams virti)
  • Saliero (lęšiams virti)
  • Pusės svogūno (lęšiams virti)
  • 1 lauro lapo (lęšiams virti)
  • Kelių grūdelių juodųjų pipirų (lęšiams virti)
  • 50 ml alyvuogių aliejaus į keptuvę
  • Svogūnas (jei norite, galite kepinti, bet galite tik su grybais ir vaisiais apsieiti)
  • Džiovinti baravykai (saujelė, užpilti vandeniu ir pamirkyti apie 10 min)
  • Džiovintų obuolių sauja
  • Džiovintų kriaušių sauja
  • Juodieji pipirai
  • Šiek tiek druskos
  • Citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Lęšius išverdame su prieskoninėmis daržovėmis: svogūnu, salieru, lauro lapu, pipirais. Verdame apie pusvalandį. Svarbu nepervirti.

Grybus užpilame su karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

Tuo metu keptuvėje ant nedidelės ugnies aliejuje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Vėliau dedame smulkiai supjaustytus grybus, džiovintus obuolius ir kriaušes.

Jau minkštus svogūnus pakepiname kartu su obuoliais, kriaušėms ir grybais. Įdedame druskos ir pipirų.

Burokėlius supjaustome kvadratėliais ar taip, kaip jūs esate įpratę. Sumaišome su išvirtais ir atvėsintais lęšiais. Užpilame atvėsusiais svogūnais, grybais ir vaisių mase. Viską gerai išmaišome. Rūgštelei naudojame citrinos sultis arba balzamiko actą.

Daugiau B. Nicholson receptų rasite tinklaraštyje „Beatos virtuvė“.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.