Kaip paruošti žvėrieną? Šventinis stirnienos receptas

Kokie pagrindiniai patiekalai dažniausiai puošia lietuvių žiemos švenčių stalus? Daugelyje šeimų jau tapo įprasta, kad pagrindiniam patiekalui šeimininkės renkasi ypatingus receptus, iš kurių gamina šventinius jautienos, kiaulienos, vištienos ar žuvies patiekalus. Portalas lrytas.lt siūlo atsigręžti į senovės lietuvių kulinarines tradicijas, pagal kurias stirnienos, elnienos ar šernienos patiekalai buvo neatsiejama šventinio stalo dalis.

Daugelyje šeimų jau tapo įprasta, kad pagrindiniam patiekalui šeimininkės renkasi ypatingus receptus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugelyje šeimų jau tapo įprasta, kad pagrindiniam patiekalui šeimininkės renkasi ypatingus receptus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2012, 9:19 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:31 AM

Patiekalui reikės:

Stirnienos kumpio – 2 kg; Pipirų (žirnelių) – 1 valgomasis šaukštas; Vyno acto – 500 ml; Morkų – 300 g; Petražolių šaknies – 150 g; Gvazdikėlių – 1 valgomasis šaukštas; Kadagio uogų – 1 valgomasis šaukštas; Druskos – pagal skonį; Rūkytos mėsos – 100 g; Kiaulienos riebalų – 150 g; Gabalinio cukraus – 12 vnt.; Citrinos žievės; Miltų – 40 g.

1) Į didelį puodą įpilkite 2 litrus vandens, įdėkite pipirų, supjaustytų morkų, gvazdikėlių, druskos, kadagio ir virkite 15-20 minučių. Pripilkite acto, vėl virkite ir padėkite ataušti. Nuplaukite mėsą, įdėkite ją į marinatą, po to padėkite mėsą vėsioje vietoje ir laikas nuo laiko apverskite.

2) Po 3-5 dienų, išimkite mėsą iš marinato, šiek tiek pasūdykite. Į kepimo skardą įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite orkaitėje. Po truputį pilkite marinatą ir kepkite, kol mėsa iškeps.

3) Paruoškite padažą: likusius riebalus įdėkite į didelį indą, pridėkite pjaustytų rūkytų produktų ir cukraus. Virkite, kol cukrus taps tamsus.

4) Sudėkite daržoves iš marinato ir virkite tol, kol jos suminkštės, tada dar pavirkite ant mažos ugnies. Po to įdėkite jas į tą patį puodą, įpilkite mėsos sulčių, praskiestų vandeniu, įmaišykite praskiestus vandeniu miltus, citrinos žievę ir greitai viską kartu apvirkite. Virimo pabaigoje įdėkite gabalėliais kapotą mėsą.

5) Patiekite su keptomis bulvėmis, keptais grybais (pievagrybiais), keptais rūkytos mėsos ir spanguolėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.