Lrytas.lt patekia keletą patarimų, padėsiančių geriau atskleisti silkės skonį.
•Kad silkė neprarastų skonio, nereikėtų smulkiai jos pjaustyti.
•Kad svogūnai negraužtų akių, juos nulupus galima aplieti šaltu vandeniu.
•Nepatariama karštų keptų daržovių dėti ant silkės, nes ji suminkštėja, papilkėja, praranda standumą.
•Gardinant silkę cinamonu, gvazdikėliais, čiobreliais, prieš tai ją reikėtų pabarstyti cukrumi. Nuo cukraus geriau pasklinda prieskonių aromatas.
•Karamelizuojant svogūnus jie tamsėja nuo rudojo cukraus. Nors rudasis cukrus yra brangesnis nei baltasis, jis suteikia sodresnį skonį, panašų į karamelę.
•Kad pjaustant silkę kvapas neįsigertų į medinę lentelę, ją galima nuvalyti citrinos griežinėliu.