Kaip išvengti klaidų ruošiant silkę?

Silkė - tradicinis Kūčių patiekalas. Tačiau ar žinote, kaip ją tinkamai paruošti? Visų pirma primename, kad silkė turi būti rausva. Jei lupant odą raumuo nežvilga, būna gelsvas, lyg pradėjęs rūdyti – tai ženklas, kad silkė pernelyg ilgai mirko ir gali būti nešviežia.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 23, 2012, 11:02 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:54 AM

Lrytas.lt patekia keletą patarimų, padėsiančių geriau atskleisti silkės skonį.

•Kad silkė neprarastų skonio, nereikėtų smulkiai jos pjaustyti.

•Kad svogūnai negraužtų akių, juos nulupus galima aplieti šaltu vandeniu.

•Nepatariama karštų keptų daržovių dėti ant silkės, nes ji suminkštėja, papilkėja, praranda standumą.

•Gardinant silkę cinamonu, gvazdikėliais, čiobreliais, prieš tai ją reikėtų pabarstyti cukrumi. Nuo cukraus geriau pasklinda prieskonių aromatas.

•Karamelizuojant svogūnus jie tamsėja nuo rudojo cukraus. Nors rudasis cukrus yra brangesnis nei baltasis, jis suteikia sodresnį skonį, panašų į karamelę.

•Kad pjaustant silkę kvapas neįsigertų į medinę lentelę, ją galima nuvalyti citrinos griežinėliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.