Valensijos politechnikos ir Oksfordo universitetų mokslininkai atliko tyrimą su 57 savanoriais, kurių prašyta paragauti karšo šokolado gėrimo iš keturių spalvų plastikinių puodelių - balto, kreminio, raudono ir oranžinio. Visų puodelių vidus buvo baltas.
Nors karštas šokoladas visuose puodeliuose buvo tas pats, tačiau eksperimente dalyvavusieji savanoriai nurodė, kad gėrimas oranžiniame arba kreminės spalvos puodeliuose pasižymi geresnėmis skonio savybėmis.
„Indo, kuriame tiekiamas maistas arba gėrimas, spalva gali turėti įtakos skonio ir kvapo suvokimui“, - sakė Valensijos politechnikos instituto atstovė Betina Piqueras-Fiszman.
Šis atradimas gali būti naudingas virėjams ir maisto gamintojams, pridūrė ji.
Ankstesni tyrimai parodė, kad vaisvandeniai geltonuose induose neva geriau atskleidžia citrusinių vaisių aromatą, o gėrimai šaltų spalvų puodeliuose geriau malšina troškulį negu šiltų spalvų induose. Be to, rožiniai gėrimai, mūsų supratimu, yra saldesni už kitų spalvų vaisvandenius.
Šio tyrimo rezultatai skelbiami specialiame leidinyje „Journal of Sensory Studies“.