Žuvienės virimo čempionato dalyvė išdavė gero skonio paslaptį

Skaniausia žuvienė verdama ant laužo iš pūgžlių ir ešerių. Tokį receptą virėja iš Mindūnų Irena Rimydienė perėmė iš senelės, nepaleidusios meškerės iš rankų iki žilos senatvės. Prie ežero įsikūrusi senolė, būdama 78-erių, pagavo 18 kilogramų šamą.

Prie žuvienės Molėtų krašte garsią virėją I.Rimydienę pernai pavadavo jos sūnus T.Rimydis.<br>J. Bareikis
Prie žuvienės Molėtų krašte garsią virėją I.Rimydienę pernai pavadavo jos sūnus T.Rimydis.<br>J. Bareikis
Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė ("Lietuvos rytas")

2013-02-02 20:59, atnaujinta 2018-03-12 17:28

Žiemos žūklės šventėje „Mindūnai 2013”, kuri vyks vasario 9-ąją, I.Rimydienė vėl stos prie didžiausio puodo, kuriame kunkuliuos žuvienė. Čia vyks žuvienės virimo konkursas.

Mindūnuose (Molėtų r.) nėra žmogaus, kuris nemokėtų žvejoti. I.Rimydienė pradėjo žvejoti nuo ketverių, kai tėvas plaukdavo su ja žūklauti.

Pomėgį gaminti valgį paveldėjo ir moters sūnus Tomas Rimydis.

Išdarinėjus šviežius pūgžlius ir ešerius galima nenuskusti jų žvynų.

Iš pradžių verdamas nuoviras. Perkošus nuovirą į puodą sudedamos bulvės, morkos, salierai, įberiama prieskonių – čiobrelių, krapų, petražolių, laurų lapų, pipirų.

Kiekviena šeimininkė ruošia žuvienę kitaip. Paslapčių turi Mindūnų bendruomenės pirmininkė I.Rimydienė.

Į išvirtą sriubą moteris įdeda sviesto, įpila grietinėlės ar grietinės, šliūkšteli kelis šaukštus degtinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.