Virtuvės meistrai ragina pasauliui pristatyti modernią lietuvišką virtuvę

Šiuolaikinė lietuviška virtuvė yra įdomi ir pakankamai išskirtinė, kad galėtų sudominti net ir daug ko mačiusius ir ragavusius užsienio svečius, o Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungai yra puiki galimybė tai parodyti, įsitikinę geriausi Lietuvos virtuvės meistrai.

Virtuvės meistrai siūlo pasauliui pristatyti nebe cepelinus, o modernius patiekalus.<br>V. Ščiavinskas.
Virtuvės meistrai siūlo pasauliui pristatyti nebe cepelinus, o modernius patiekalus.<br>V. Ščiavinskas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 8, 2013, 2:17 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:22 AM

„Lietuvos virtuvės meistrai nuolat dalyvauja ir tikrai gerai pasirodo tarptautiniuose maisto gaminimo konkursuose“, - teigia Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė, restorano „Steak House Helios“ vyriausioji virtuvės šefė Honorata Lyndo, - „Jeigu sugebame nustebinti tokių konkursų vertintojus, neabejoju, kad originaliais ir kokybiškais sprendimais virtuvėje gerą įspūdį apie Lietuvą galime palikti ir visiems mus aplankysiantiems svečiams“.

H. Lyndo 2012 metais Vokietijoje vykusioje IKA Pasaulio virtuvės šefų kulinarijos olimpiadoje laimėjusi bronzos medalį, mano kad modernumas ir lietuviška virtuvė yra visiškai suderinami.

„Kartais tereikia įdomesnės kompozicijos ar netradiciniu būdu panaudoti kasdienius ingredientus. Ir patiekalas tampa išties šiuolaikišku“, - įsitikinusi H. Lyndo, - „Galiausiai, juk skonis ir natūralumas maiste visuomet išlieka svarbiausia“.

Tai, kad net ir, atrodytų, paprastą patiekalą galima padaryti išskirtiniu, virtuvės šefė praktiškai pademonstravo Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos renginyje. Gamindama „Nemuno pievų pyragą” H. Lyndo „Vilkyškių pieninės“ lietuvišką varškės sūrį patiekė net trimis skirtingais būdais – užkepė pyrago viduje, natūralaus sūrio gabaliuką patiekė šalia karšto pyrago bei užtrupino jo gabaliukus ant šalia patiektų šviežių daržovių.

Netradicinius sūraus skonio mėlynojo pelėsinio „Memel Blue“ sūrio ledus renginyje taip pat pristatė restorano „Lauro lapas“ virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas.

Anot H. Lyndo, Lietuvoje netrūksta ir aukštos kokybės maisto produktų, iš kurių galima gaminti net išrankiausio skonio publikai įtinkančius patiekalus.

„Gerų produktų netrūksta, svarbu tik, kad virėjams nepritrūktų įdomių idėjų“, - sako H. Lyndo.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių susitikime taip pat dalyvavo ir atstovės iš Užsienio reikalų ministerijos bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, kurios pabrėžė šiais metais šalies maitinimo įstaigoms tenkančią didelę atsakomybę – pristatyti Lietuvos virtuvę gausiai šalį lankysiantiems svečiams. Susirinkusieji buvo supažindinti su maitinimo įstaigoms aktualia informacija, kuri leis geriau pasiruošti šių metų iššūkiams.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija įkurta 2000 metais. Iš viso ji vienija 80 Lietuvos virėjų ir virtuvės šefų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.