Užgavėnių blynų receptai

Sako, kad Užgavėnių dieną blynus reikia valgyti dvylika kartų. Tačiau valgyti visą dieną tokius pat blynus - nusibosta. Portalo lrytas.lt skaitytojams siūlome paįvairinti blynų valgiaraštį. Gražių ir sočių Užgavėnių!

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2013, 6:07 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:06 AM

Imbieriniai lietiniai

Sudėtis: 2 šaknys imbiero, 4 kiaušiniai, 12 česnakų laiškų, alyvuogių aliejaus 20 ml, juodųjų pipirų, druskos.

Padažui: 90 ml pikantiško kiniško padažo; 60 ml švelnaus sojų padažo; 60-90 ml baltojo sauso vyno. Gaminimas: imbiero šaknis nuvalykite ir nuplaukite. Vieną šaknį sutarkuokite, o kitą supjaustykite plonomis juostelėmis. Juosteles suberkite į karštą aliejų ir pakepinkite. Česnakų laiškus nuplaukite ir susmulkinkite. Karštame aliejuje paskrudinkite imbiero šaknies tarkius ir česnakų laiškų gabalėlius.

Kai viskas suminkštės, išimkite ant servetėlės, kad susigertų riebalai. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite juodųjų pipirų ir druskos. Išplakite iki vientisos masės. Į ją sukrėskite paskrudintus imbierus su česnakais ir gerai išmaišykite. Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir samčiu pilkite kiaušinių masę taip, kaip ir kepdama lietinius. Kiekvieną blyną kepkite 2 minutes, tada išverskite iš keptuvės ir iš karto suvyniokite. Laikykite šiltai.

Paruoškite padažą. Į dubenį supilkite pikantišką kinišką padažą, švelnų sojų padažą, baltąjį vyną ir išmaišykite. Šiltus lietinius apibarstykite kepintomis imbiero juostelėmis ir patiekite su padažu.

Blyneliai su morkomis, obuoliais ir džiovintomis slyvomis

Sudėtis: morkos 400 g, obuoliai 2 vnt, kefyras 3 šaukštai, manų kruopos 2 šaukštai, cukrus 4 šaukšteliai, kiaušiniai 2 vnt, slyvos džiovintos 100 g, soda 1/4 šaukštelio, druska, aliejaus kepimui.

Gaminimas: Morkas sutarkuokite smulkia tarka, supilkite su soda sumaišytą kefyrą, suberkite manų kruopas, cukrų, druskos, supilkite gerai išplaktus kiaušinius. Viską išmaišykite ir palikite tešlą pusvalandį pastovėti. Stambia tarka sutarkuokite obuolius, jei jie labai sultingi, tada geriau smulkiai supjaustykite. Nuplautas slyvas smulkiai sukapokite ir kartu su obuoliais berkite į tešlą, išmaišykite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite blynelius.

Biskvitiniai lietiniai

Sudėtis: kvietiniai miltai 1/2 stiklinės, pienas 1 stiklinė, kiaušiniai 3 vnt., medus 1 1/2 šaukšto, sviestas keli šaukštai, abrikosai švieži, 50 g, lazdyno riešutai smulkinti, 2 šaukštai, romas 2 šaukštai, kepimo milteliai 1/2 šaukštelio, druska, varškė 200 g, šokoladas, juodasis tarkuotas, 2 šaukštai

Gaminimas: Abrikosus nuplaukite, išimkite kaulelius, supjaustykite griežinėliais, užpilkite romu ir palikite pusvalandžiui. Kiaušinių trynius išsukite su medumi ir žiupsneliu druskos, kol masė sutirštės. Suberkite su kepimo milteliais persijotus miltus, pilkite pieną ir gerai išmaišykite.

Pridėkite abrikosus, vėl išmaišykite. Atsargiai sukdamos sukrėskite standžiai išplaktus baltymus. Tada keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, supilkite pusę tešlos ir kepkite 4 minutes ant silpnos ugnies. Kai tešla pakils, o apačia gražiai pagels, mentele atsargiai išimkite sklindį į lėkštę. Taip pat iškepkite antrą sklindį. Tiekdamos užkrėskite permaltą varškę ir užberkite kapotais riešutais bei šokoladu.

Avižinių dribsnių sklindžiai

Sudėtis: avižiniai dribsniai, pienas arba vanduo, kiaušiniai 1 vnt., aliejus, grietinė, česnakai, juodieji pipirai malti kelios skiltelės, druska.

Gaminimas: avižinius dribsnius užpilkite pienu ar vandeniu. Pilkite tiek, kad visiškai apsemtų. Tuomet bent porai valandų palikite. Česnako skilteles nulupkite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite arba sugrūskite. Į avižinių dribsnių masę įmuškite kiaušinį, paskaninkite česnakais, juodaisiais pipirais ir druska. Išmaišykite ir karštame aliejuje kepkite sklindžius. Palaukite, kol viena pusė iškeps, tuomet apverskite. Patiekite su grietine.

Daugiau receptų rasite ČIA

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.