Suvalgę porą persimonų per dieną, patirsite net tik atgaivą, bet ir papildysite savo maisto racioną naudingomis medžiagomis.
Saldusis vaisius turi nedaug kalorijų - 100 gramų persimono yra 60 kilokalorijų.
Oranžiniuose vaisiuose gausu vandens, baltymų, angliavandenių, organinių rūgščių, rūgimo medžiagų. Jie - kalio, kalcio, magnio, geležies, vitaminų A, C, P šaltinis.
Didelė cukraus, kurį sudaro gliukozės ir fruktozės koncentracija, palaiko širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, maitina širdies raumenį. Vitaminai C ir P stiprina kraujagysles.
Lietuviai vis dar nedrąsiai perka persimonus, nes kartais nusivilia aitriu jų skonių. Todėl reikia mokėti teisingai išsirinkti vaisių - pirkti visiškai prinokusį, tuomet minkštimas bus sultingas, saldus. Laikyti juos reikia nepažeidžiant žievelės, antraip jie greičiau suges.
Savo forma pomidorus primenantys persimonai anksčiau būdavo vadinami churma. Nors šių vaisių yra keli šimtai atmainų, lietuviams labiau žinomi kaukazietiški persimonai. Anksčiau jais būdavo prekiaujama turgavietėse, dabar šie širdį stiprinantys vaisiai karaliauja ir prekybos centrų vaisių skyriuose.