„Oskarų“ teikimo ceremonija – su veganizmo prieskoniu

Skaičiuojant paskutines akimirkas iki svarbiausio kino industrijos renginio lyg ant mielių auga ir įvairiomis spekuliacijomis persipynęs šurmulys. Vieni spėlioja, kuris filmas šiemet susižers daugiausiai „Oskaro“ statulėlių, kiti smalsauja, kaip apsirengusi į apdovanojimų ceremoniją atvyks viena ar kita garsenybė, tuo tarpu tretiems labiausiai knieti sužinoti visas po apdovanojimų ceremonijos įvyksiančios puotos detales. Jei atsakymų į pirmuosius du klausimus teks dar kiek palaukti, tai į patiekalų meniu galima pažvelgti jau dabar. Vakarienę Holivudo elitui gaminsiantis virėjas Wolfgangas Puckas praskleidė paslapties šydą.

„Oskaras“ Holivude prilygsta šventajam Graliui.<br>AP
„Oskaras“ Holivude prilygsta šventajam Graliui.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2013, 10:34 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 3:59 AM

Pagrindiniu puotos akcentu pasirinkęs veganizmą, Puckas susirinkusiems svečiams ketina pasiūlys daugiau kaip 50 skirtingų itališkos, prancūziškos bei kiniečių virtuvės patiekalų. Visi jie bus pateikti užkandžių pavidalu.

Susirinkusieji į galės pasivaišinti veganiška pica, veganiškos lapinių burokėlių bei kepintų artišokų salotomis, mažųjų japoniškų persikų salotomis, Nicos salotomis su tunu, lęšių ir žiedinio kopūsto salotomis, kaštonų miltų virtinukais su baltųjų trumų įdaru bei burokėlių salotomis su pikantiškais graikiniais riešutais.

Mėsėdžiai taip pat neliks nuskriausti. Nelinkusieji kramsnoti salotų lapų galės rinktis garuose virtą raudonąjį lyną su tailandietišku padažu, „Oskaro“ statulėlės formos sumuštinius su lašiša bei ikrais, aštrų tuno tartarą, vištienos pyragą su juodųjų trumų drožlėmis, antienos virtinukus su apelsinų skonio garstyčiomis arba nedidelius mėsainius su delikatesine specialiai iš Japonijos atvežta Kobe jautiena ir brandintu čederiu.

Desertui bus patiektas šokoladinis pudingas su vyšniomis, šokolado trupiniais ir vanilės kremu, šokoladinis degintas kremas (crème brûlée), pagardintas avietėmis, vynuogių skonio prancūziškieji pyragaičiai macarons bei didžiulis „Oskaro“ statulėlės formos tortas.

Na, o tie, kurie pagrindinės ceremonijos metu taip ir negaus išsvajotosios auksinės „Oskaro“ statulėlės, į namus galės parsinešti bent jau aukso dulkėmis papuoštą šokolado ir žemės riešutų skonio mini „Oskarą“ – ypatingųjų Wolfgango Pucko kūrinį.

Kadangi, norėdamos idealiai tilpti į savo kostiumus bei sukneles, apdovanojimų teikimo dieną įžymybės yra linkusios badauti, Puckas viliasi, jog vakarui artėjant į pabaigą visi svečiai bus tiesiog išbadėję ir pamirš apie bet kokias dietas.

Manoma, jog į puotą susirinks apie 1500 svečių, kuriems pietus ruoš 300 virėjų, o aptarnaus net 650 padavėjų.

Pats maisto gaminimas prasidės kelios dienos prieš apdovanojimų ceremoniją. Iš anksto bus rūkoma lašiša, lipdomi itališki virtinukai bei statomas didžiulis tortas, tačiau visa kita, Pucko teigimu, bus ruošiama taip lyg puotoje dalyvautų vos kelios dešimtys svečių, t.y. paskutinę akimirką.

Pats W. Puckas „Oskarų“ teikimo ceremonijos puotos meniu rengs jau 19 kartą. Jis taip pat yra išleidęs garsiąją knygą „Modern French Cooking for the American Kitchen“, o šiuo metu valdo „Wolfgang Puck Companies“ kulinarinę imperiją, prekiaujančią viskuo – pradedant prašmatnių restoranų įranga ir baigiant įvairiausiais konservais.

Parengė Miglė Šeikytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.