Žymūs žmonės varžėsi gamindami picas

Trečiadienio popietę vienoje Vilniaus „Čili pica“ restorane iš Italijos atvykęs virtuvės šefas Lucas pristatė naujai sukurtas Desenzano Del Gardos regiono picas. Renginiui vadovavo televizijos laidų vedėjas Dainius Martinaitis.

Aleksandras Pogrebnojus ir Monika Račiūnaitė.<br>T. Bauras
Aleksandras Pogrebnojus ir Monika Račiūnaitė.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Mar 7, 2013, 2:40 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:19 AM

Vakarą vainikavo picų skonio kūrimo varžybos. Dėl geriausių picų meistrų vardo varžėsi trys poros: Aleksandras Pogrebnojus su Monika Račiūnaite, Baiba Skurstenė su Urte Šilagalyte ir Goda Skačkauskaitė, turėjusi pasirodyti kartu su Agnieszka Dobrovolska. Jai nepasirodžius prie Godos komandos prisijungė Monikos ir Aleksandro draugas iš Ispanijos.

„Mano sukurta pica vadinsis „Mylimajaim“. Juk pora, atėjusi į kavinę, bando išsirinkti picą, kuri patiktų jiems abiems. Šis pavadinimas turėtų padėti išsirinkti picą“, – šypsojosi Goda.

Varžybų laimėtoją išrinko virtuvės šefas. Lucas gyrė Godos picą dėl puikios išvaizdos, gerai parinktų ingredientų. Štai Monikos ir Aleksandro pica jam pasirodė perkrauta.

„Ši pica man primena namus. Į ją sudėti visi mano krašto produktai. Ši pica skaniausia“, – įvertino Lucas.

Nugalėtojoms buvo įteiktos pažintinės knygos apie Italiją.

Varžyboms pasibaigus A. Pogrebnojus prisipažino, kad gimus vaikui  virtuvėje jis sukasi kiekvieną dieną, tačiau už picų gaminimą visada atsakinga Monika. Vis dėlto šis itališkas patiekalas - retas svečias poros namuose.

„Į šiandien gamintą picą dėjome viską, kas buvo po ranka. Čia tik žaidimas. Kai namie gaminame, viskas būna kitaip. Juk čia aplinka svetima. Apskritai, namie aš virčiau vėžius“, - juokėsi Aleksandras.

Lietuvaičių kurtas picas atėjo įvertinti ir televizijos laidų vedėjas Gytis Šapranauskas, žurnalistai Skaiva Jasevičiūtė ir Saugirdas Vaitulionis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.