Virtuvės šefas R. Bolgovas pristatė vestuvėms skirtus patiekalus

„Vestuvių patiekalai gali būti kitokie“, – tikino virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas ketvirtadienio vakarą sostinės restorane „Le Gout“ pristatęs specialų vestuvių valgiaraštį. Pasak jo, nesvarbu, kokius patiekalus mėgsta būsimi jaunavedžiai – net ir naminius lašinius galima patiekti gardžiai ir estetiškai.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Mar 22, 2013, 10:22 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:43 PM

Subtilia prancūziška dvasia dvelkiančioje aplinkoje R. Bolgovas susirinkusiems svečiams siūlė paragauti paties gamintų patiekalų, kurie, pasak jo, puikiai tinka vestuvių stalui.

Virtuvės šefui dažniausiai tenka dirbti su išvažiuojamaisiais banketais, kai visas restoranas išvyksta į specialiai šventei užsakytą vietą. „Kiekvieną kartą atsiduriu naujoje aplinkoje – tai labai įdomu. Vestuvės yra proga, kur galiu save visapusiškai realizuoti: ir kaip menininkas, ir kaip kulinaras“, – pasakojo jis. Jo teigimu, iššūkis yra ir tai, kad kaskart tenka prisitaikyti prie sezono. Pavasaris, vasara ir ruduo virtuvės šefui – geriausias laikas gaminti. „Skaniausi tie patiekalai, kurie daromi iš produktų, augančių tam tikru metu“, – teigė jis.

Organizuodami vestuves klientai pirmiausia išsako savo pageidavimus. Per savo darbo patirtį R. Bolgovui yra tekę rengti nemažai vestuvių, kuriose vienas iš partnerių lietuvis, o kitas – užsienietis. Pasak jo, tautybių skirtumai turi įtakos ir pasirenkamiems patiekalams. „Sykį lietuvė tekėjo už marokiečio – tuomet derinau maistą tiek prie vienos, tiek prie kitos šalies kultūros“, – prisiminė jis. Poreikius bei šventės tradicijas formuoja ir jaunavedžių amžius. R. Bolgovo teigimu, kuo partneriai vyresni ir brandesni, tuo patiekalams dažniausiai jie skiria daugiau dėmesio, nori gurmaniškesnio skonio. „Įtikti žmogui visuomet galima. Net jei jis ir labai išrankus. Svarbiausia su juo pabendrauti ir įsigilinti į jo poreikius“, – mintimis dalijosi jis.

Virtuvės šefui yra tekę organizuoti ir ne vienas vestuves, kuriose sutuoktiniai prašo tradicinių lietuviškų patiekalų. „Klaidinga manyti, kad lietuviška virtuvė labai paprasta. Priešingai – ji labai turtinga. Daugelis pamiršta tikrą bajorų lietuvišką virtuvę, kurioje dominuoja prabangi žvėriena: stirniena, laukinė paukštiena“, – užsiminė pašnekovas.

Prisiminęs netikėčiausius klientų pageidavimus, jis paminėjo „braškių“ tema organizuotas vestuves. „Jie norėjo, kad visuose patiekaluose viena iš sudedamųjų dalių būtų braškė. Man patinka tokie netikėti užsakymai, tada gali improvizuoti“, – juokėsi virtuvės šefas.

R. Bolgovo rekomenduojamas vestuvių valgiaraštis

Pasitikimui

Baltajame Porto vyne marinuotos mini kriaušės su vištienos kepenėlių paštetu bei parmezano sūrio drožlėmis. Maži sumuštinukai su silpnai sūdytos lašišos filė, putpelių kiaušiniu bei skraidančios žuvies ikrais. Maži sumuštinukai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu bei figų džemu.

Saldus stalas

Prancūziški sausainiai „Macaroons“.

Uogos ir vaisiai, patiekiami mažuose indeliuose.

Juodojo šokolado bei karamelizuotų burokėlių skanėstas su aviečių drebučiais, pagardintais amareto bei mėtos skonio pesto padažu bei kedro riešutais. Furšetinis stalas

Vištienos „Terinas“ su pistacijomis bei vytintu itališku kumpiu.

Silpnai sūdytos lašišos filė su agurkų juostelėmis ir garstyčių-klevų sirupo padažu.

Kalmaras su menkės bei midijų mėsos įdaru.

Jautienos „Rostbitas“ su aštriai marinuotais burokėliais.

Karšti patiekalai

Kepta anties krūtinėlė su karamelizuota kriauše, šaltalankių padažu ir morkų - pastarnokų muslinu.

Rifešerio filė su provanso žolelių trupinukais, svogūnų laiškais bei krapų aliejumi su natūralių apelsinų sulčių padažu ir švelni kukurūzų „Polenta“, pagardinta žaliais žirneliais, svieste kepti žiediniai kopūstai „Romanesko“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.