Sveiki skanėstai – iš vaikų rankų

Klaipėdoje praėjusią savaitę šurmuliavo didžiausias šalyje sveikos gyvensenos renginys – tarptautinė konferencija „Į sveiką gyvenseną ir skaidrią būtį Vydūno keliu”. Jos metu veikė sveikatos paslaugų ir prekių mugė, kurioje sveikos mitybos oazę sukūrė centralizuoto maitinimo lyderė – VšĮ „Kretingos maistas”.

A.Norkuvienė džiaugiasi galėdama tarp moksleivių skleisti sveikos gyvensenos idėjas.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
A.Norkuvienė džiaugiasi galėdama tarp moksleivių skleisti sveikos gyvensenos idėjas.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Mar 31, 2013, 11:53 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:04 AM

Specialiai šiam renginiui, vykusiam Klaipėdos „Švyturio” arenoje, įmonės mitybos specialistai paruošė sveikų patiekalų degustaciją. Ji sulaukė didžiulio svečių susidomėjimo. Sveikų patiekalų receptus siūlė moksleiviai iš visų Lietuvos mokyklų, kurias aptarnauja VšĮ „Kretingos maistas”.

„Sveikų patiekalų receptų konkursas – tai būdas vaikams diegti sveikos mitybos principus, paskatinti juos susimąstyti apie sveiko maisto naudą mūsų visų gyvenimo kokybei.

Esame ekologinio maitinimo Lietuvos mokyklose pradininkai, todėl dalyvauti renginiuose, kuriuose propaguojama sveika gyvensena, mums ypač svarbu. Sveikas maistas – sveikatos pagrindas, tad investicijos į mūsų, o ypač mažylių, sveikatą yra prioritetinė mūsų veiklos sritis”, – sakė VšĮ „Kretingos maistas” vadovė Alisa Norkuvienė.

Ši įmonė kasdien maitina per 40 tūkstančių vaikų visoje Lietuvoje. Kad vaikai gautų visavertį maistą, „Kretingos maisto” specialistai nuolat tobulinasi įvairiuose kursuose ir seminaruose.

„Norime būti kaip galima arčiau tų žmonių, kurių mityba rūpinamės, todėl daug dėmesio skiriame socialinėms akcijoms, sveikatingumo programoms, projektams, kuriais skatinama sveika mityba”, – patikino A.Norkuvienė.

Be mokyklų, įmonė maistą ruošia ir darželiams, gydymo, globos įstaigoms, privačioms organizacijoms.

Specialiai konferencijos svečiams įmonės specialistai paruošė kelių rūšių sveikų skanėstų.

Žaismingai pasipuošusios moksleivės prie specialiai konferencijai parengto informacinio stendo renginio dalyviams ir svečiams ne tik siūlė paskanauti gardėsių, bet ir dalijo medžiagą apie sveiką mitybą bei naudingų patarimų, kurie gali padėti ilgiau ir sveikiau gyventi.

„Džiaugiamės, kad savo požiūriu į sveiką mitybą galėjome pasidalyti su konferencijos svečiais, nes Vydūno konferencija – būtent ta vieta, kurioje sveikos gyvensenos idėjos sklinda sparčiausiai”, – sakė A.Norkuvienė.

Vydūnas savo pavyzdžiu įrodė, kad sveikas gyvenimo būdas, subalansuota mityba gali padaryti stebuklų. Šviesuolis sakė: „Žmogaus kūno mitime yra trys dalykai, kuriais žmogus turėtų rūpintis. Tai maisto suteikimas kūnui, maisto suvartojimas kūne, nebereikalingo pašalinimas. O jau pirmame uždavinyje mūsų laikų žmogus suklumpa. Žmonės per daug, per dažnai ir per daug visa ko valgo.”

„Šie žodžiai buvo parašyti prieš daugybę metų, tačiau idėjos išlieka aktualios bei svarbios ir šiandienos kartoms”, – galimybe dalyvauti Vydūno konferencijoje džiaugėsi A.Norkuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.