Originalus kiaušinių marginimo būdas – atspaudai su nuotraukomis

Kauno kolegijos J.Vienožinskio menų fakulteto fotografijos studentai kartu su dėstytojais prieš Velykas kiaušinius margino itin originaliu būdu. Ant margučių jie perkėlė nuotraukas.

Būsimieji fotografai ant kiaušinių perkėlė nespalvotas nuotraukas.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Būsimieji fotografai ant kiaušinių perkėlė nespalvotas nuotraukas.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Lietuvos rytas")

Apr 1, 2013, 2:02 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:04 AM

Netradiciškai marginti kiaušinius nutarę dešimt būsimųjų fotografų į rankas turėjo imti ne šiuolaikinius skaitmeninius, o senus juostinius fotoaparatus.

Šia technika jie pirmiausia įamžino vaizdus, kuriuos, naudodami išskirtinį nuotraukų spausdinimo būdą, vėliau perkėlė ant margučių.

Marginti skirtus beveik šimtą kiaušinių studentai iš anksto paruošė: vieni juos išvirė, kiti pradūrę mažą skylutę išėmė jų turinį.

Kai kiaušiniai buvo paruošti marginti, jaunuoliai pasigamino drebučius primenančią emulsiją, kurią tamsoje kaitino ir suskystėjusią teptuku tepė ant vienos kiaušinio lukšto pusės.

Kiaušiniai maždaug pusvalandžiui buvo palikti džiūti visiškoje tamsoje, nes emulsija, kaip ir fotopopierius, yra jautri šviesai.

Ant išdžiūvusių kiaušinių lukšto studentai iš negatyvo perkėlė pačių įamžintus vaizdus. Negatyvas su peizažu ar portretu buvo dedamas į didintuvą ir maždaug 9–13 sekundžių jo atvaizdu buvo apšviečiamas būsimasis margutis.

Tokį kiaušinį dar teko įmerkti į ryškalą, po to – į vandenį ir fiksažą, vėl į vandenį.

Fotografiją studijuojanti Vilija Žigaitė tikino, kad taip neįprastai kiaušinius ji margino pirmąkart. Šiais kūriniais Velykų rytą mergina žada nustebinti artimuosius.

Pirmus metus Kauno kolegijoje dėstomo dalyko – fotografijos paslapčių studentus mokantis fotografas Petras Saulėnas tikino, kad atliekant Velykų kiaušinių marginimą ant jų perkeliant nuotraukas reikia kantrybės ir tikslumo. Tačiau rezultatas yra puikus.

„Vargu ar dar kas nors per šias Velykas daužys ir ridens tokiu metodu papuoštus margučius“, – įsitikinęs P.Saulėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.