Dž. Kazanovos mėgstamiausi afrodiziakai

Vieno garsiausių moterų viliotojų Džiakomo Kazanovos mitybos racione niekada netrūko seksualinį geismą stiprinančių produktų. Šie produktai buvo pavadinti meilės deivės Afroditės garbei. Teigiama, kad afrodiziakai turi savybių, stiprinančių seksualumą ir suteikiančių energijos bei jėgų, rašo aif.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-12 18:28, atnaujinta 2018-03-08 09:34

Dar senovėje žmonės suprato, kad kai kurie produktai suteikia ypatingų jėgų. Vyrai įsitikino, kad vartodami šiuos produktus jie tampa stipresni ir ištvermingesni lovoje. Yra žinoma, kad Kazanova ir Liudvikas XIV teikė pirmenybę austrėms, laikydami jas idealiu meilės valgiu.

Ką dar galima vadinti afrodiziakais? Mokslininkai išsiaiškino, kad afrodiziakais laikomuose patiekaluose būna gana daug cinko ir seleno, t. y. elementų, padedančių pakelti testosterono lygį organizme. Taip pat svarbūs ir vitaminai А, В1, С ir Е, kurie atsako už hormonus ir pašalina nuovargį. Be to, energijos suteikia produktai, kuriuose daug baltymų.

Austrės

Afrodiziakų savybių turi visos jūros gėrybės. Tačiau nė vienam iš jų nepavyko taip išgarsėti kaip austrėms. Tikėtina dėl to, kad austres mėgo Kazanova, Liudvikas XIV, Henrikas IV, Napoleonas, Volteras ir kt. Austrėse labai daug fosforo ir cinko bei lengvai įsisavinamų baltymų. Paprastai austrės valgomos žalios, apliejus citrinos sultimis.

Avokadai

Ypatingą avokadų jėgą suprato dar senovės asketai. Šis vaisius turi daug baltymų, nepakeičiamų riebiųjų rūgščių, vitamino A ir kalio.

Sezamas

Senovėje sezamui buvo priskiriamos mistinės savybės. Indijoje buvo manoma, kad sezamo sėklos prailgina gyvenimą. Sezamas – unikalus baltymų ir kalcio šaltinis. Jis labai maistingas ir visiškai gali pakeisti mėsą. Be to, jame gausu vitamino Е. Norint sustiprinti savo seksualinį aktyvumą, sezamo sėklas reikėtų valgyti su medumi.

Grybai

Jie – mažai maistingi ir sunkiai įsisavinami, tačiau grybuose labai daug baltymų ir cinko. Galbūt dėl to Kazanova tiesiog dievino grybus, nes įsitikino, kad jie ne tik suteikia jėgų, bet ir stiprina seksualinį aktyvumą.

Imbieras

Imbiero šaknys – vienos iš naudingiausių produktų pasaulyje. Imbierais gydomos peršalimo ir širdies ligos. Taip pat šis šakniavaisis padeda suplonėti. Be to, jis sustiprina kraujotaką dubens srityje, todėl daro teigiamą įtaką tiek vyrų, tiek ir moterų seksualumui. Imbierinė arbata palengvina kvėpavimą ir suteikia žvalumo.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.