Išrinktas atsakingiausias Lietuvos restoranas

Kuomet visame pasaulyje buvo renkami geriausi restoranai, Lietuvoje išrinktas atsakingiausias restoranas. Juo tapo restoranų grupė Fortas su restoranu „Terrazza“. Atsakingiausias Lietuvos restoranas 2013 išrinktas už didžiausią pažangą, skaidrumą bei sąžiningą požiūrį į klientą.

Atsakingiausias restoranas buvo renkamas vadovaujantis metinės veiklos rezultatų ataskaita, kurią pildė restoranų vadovai ir darbuotojai.<br>123rf
Atsakingiausias restoranas buvo renkamas vadovaujantis metinės veiklos rezultatų ataskaita, kurią pildė restoranų vadovai ir darbuotojai.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2013, 2:52 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:43 AM

Kitose nominacijose: „Už nykstančių žuvų atsisakymą ir nuoseklų vietinių ūkininkų produkcijos naudojimą“ – apdovanotas restoranas „Brasserie de Verres en Vers“ (restoranas atsisakė rajos, melsvauodegio tuno, ungurio – šios rūšys yra ties išnykimo riba). „Už reiklumą tiekėjams bei produktų kokybei ir už skaidrumą prieš visuomenę“ – restoranų tinklas „Kinų rožė“ (vienintelis Lietuvoje kinų restoranų tinklas, nenaudojantis sintetinio skonio stipriklio – natrio glutamato, kitaip dar žinomo, kaip E621).

Atsakingiausio restorano rinkimai vyko, pirmą kartą Lietuvoje organizuotoje, „LARTA - atsakingas restoranų verslas“ konferencijoje, kurioje spręsti aktualius restoranų lankytojams klausimus susirinko restoranų vadovai, virtuvės šefai ir ūkininkai.

Anot Kęstučio Markevičiaus, restoranų grupės „Fortas“ tinklo marketingo vadovo, atsakingas restoranas neturi būti vienas iš marketinginių triukų, o sąžininga pozicija – jei sakai, taip ir daryk, o jei darai – tai informuok. Čia yra neginčijama restoranų verslo ateitis.

„Terrazza“ gamybos vadovas Arūnas Stoškus neslepia, jog prisiėmus atsakingo restorano įsipareigojimus teko įdėti nemažai pastangų – atsirinkti tiekėjus, rasti abipusiai naudingus sprendimus su ūkininkais, kad užsitikrinti jų žaliavų tiekimą. Restoranų „Fortas“ ir „Terrazza“ valgiaraščiuose tendencingai daugėja sezoninių ir vietinių ūkių produktų, palaipsniui atsisakoma nykstančių žuvų rūšių.

„Pasitikėjimas - mūsų ilgalaikė strategija, kuri pradeda duoti vaisių. Kad tavimi pasitikėtų, privalai elgtis atsakingai tiek rūpindamasis savo personalu, tiek rūpindamasis savo svečiais, tiek skaidriai ir laiku mokėdamas atlyginimus, tiek skaidriai iš geriausių produktų gamindamas valgius.

Mums rūpi ką mūsų svečiai valgo, iš kokių produktų ir kaip tai pagaminta. Todėl visiškai atsisakėme produktų savo sudėtyje turinčių GMO, nei viename patiekale nerasite sintetinių pakaitalų, skonio stipriklių ar sintetinių maisto dažiklių. Tai galime užtikrinti, nes viskas gaminama vietoje – jokių pusfabrikačių. Ir mes ne tik taip sakome, o ir darome.” – patirtimi dalinasi K. Markevičius.

Atsakingiausias restoranas, bei kiti nominantai atsakingo restoranų verslo srityje, buvo renkami vadovaujantis metinės veiklos rezultatų ataskaita (įsivertinimo anketa), kurią pildė restoranų vadovai ir darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.