Šparagų sezono atidaryme – garsaus virtuvės šefo delikatesai šalies įžymybėms

Pasaulio virtuvės mados ateina ir į Lietuvą. Aristokratų jau seniai vertinama viena brangiausių daržovių – šparagai – užkariavo ir mūsų šalies gurmanų simpatijas. Sostinės senamiestyje įsikūrusio viešbučio „Radisson Blu Astorija“ virtuvės vadovas Gediminas Andriuškevičius pasimėgauti iš šparagų pagamintais patiekalais kviečia būtent šio viešbučio restorane.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 10, 2013, 4:42 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:49 PM

„Radisson Blu Astorija“ viešbučio restoranas „Brasserie de Verr es en Vers“ – užsienio svečių ir sostinės gyventojų jau seniai pamėgtas ne tik dėl jaukaus interjero, bet ir dėl išskirtinio valgiaraščio. Ne pirmus metus restorano virtuvei vadovauja maisto virtuozas G. Andriuškevičius, virtuvės šefo diplomą įgijęs vienoje iš prestižiškiausių Vokietijos kulinarijos mokyklų.

Lietuvis patiekalus ruošė ne vienai šiame viešbutyje apsistojusiai garsenybei: dainininkams Marilyn Mansonui, Seal'ui, Patriciai Kaas. Jo pagamintus kūrinius skanavo ir įvertino buvęs JAV prezidentas George'as W. Bushas. Didžiausiame Škotijos mieste Glazge G. Andriuškevičius valgius ruošė hiphopo įžymybei Eminemui.

Šį kartą restorano virtuvės vadovas kulinariniais šedevrais stebins stilistus Astą Valentaitę ir Mantą Petruškevičių. Pastarieji ragaus visame pasaulyje, ypač Prancūzijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Danijoje ir Anglijoje populiarią ir sveikos mitybos ekspertų vertinamą daržovę – šparagus. Pietų metu svečiai vaišinsis prabangiu „Dom Perignon“ šampanu iš Prancūzijos.

Šparagų augimo sezonas labai trumpas, todėl gurmanai jais mėgaujasi balandžio-birželio mėnesiais. „Brasserie de Verr es en Vers“ restorane patiekalai ruošiami iš Lietuvos ūkyje užaugintų šparagų. Tik jų pritrūkus kreipiamasi į šparagų augintojus Vokietijoje. „Radisson Blu Astorija“ viešbučio restoranas – bene vienintelė vieta Vilniuje, kurioje delikatesai iš šparagų įtinka net išrankiausiems gurmanams, vertinantiems kokybę ir išskirtinį skonį.

Degustacijos metu šalies stiliaus ikonos A. Valentaitė ir M. Petruškevičius skanaus G. Andriuškevičiaus šviežiai paruoštą kreminę baltųjų šparagų sriubą, šiltas žaliųjų bei baltųjų šparagų salotas su kukurūzinio viščiuko krūtinėle ir apelsinų-vanilės užpilu, virtus baltuosius šparagus su keptomis jūrų šukutėmis ir olandišku padažu, baltųjų šparagų crème brûlée bei šviežių braškių ir putojančio vyno sriubą su citrinų ir bazilikų šerbetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti