Šparagai su parmezanu (receptas)

„Stiklių” restorano virtuvės vadovas Linas Bražinskas namuose smidrų mėgėjams siūlo pasigaminti parmezano sūrio užkepėlę su smidrais.

Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

May 23, 2013, 6:21 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:43 AM

Kaip gaminti?

* Smidrai ruošiami įprastai – apverdami ir pakepinami svieste.

* Norintys gali rinktis riešutų sviestą. Jis ruošiamas taip: įprastą sviestą reikia kepinti, kol išgaruos pasukos ir jis pradės degti. Ši masė atšaldoma. Taip paruoštas sviestas nedega ir patiekalui suteikia subtilų riešutų kvapą.

* Užkepėlei į pakaitintą grietinėlę įtarkuojama parmezano. Kai sūris išsilydo, masę reikia atšaldyti.

* Į masę dėti kiaušinio, miltų, šiek tiek cukraus, druskos, pipirų.

* Ieškantiems žaismingumo „Stiklių” virėjas siūlo formelę prieš pilant masę pabarstyti smulkintais riešutais, o į užkepėlės vidų galima įdėti gabaliuką pelėsinio sūrio ar grybo gabaliuką.

*Į sviestu pateptą formelę supiltą masę kepti orkaitėje 220 laipsnių temperatūroje 5 minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.