R. Bransoną sužavėjo virtuvės šefo D. Dabrovolsko patiekti pietūs

Sekmadienio rytmetį skyręs Kauno apylinkių apžiūrai, pietauti seras Richardas Bransonas pasirinko vos prieš kelias dienas Lietuvai pristatytame svetingumo komplekse „Monte Pacis“, įsikūrusiame Pažaislio vienuolyne.

Pietauti R. Bransonas pasirinko vos prieš kelias dienas Lietuvai pristatytame svetingumo komplekse „Monte Pacis“, įsikūrusiame Pažaislio vienuolyne.<br>Organizatorių nuotr.
Pietauti R. Bransonas pasirinko vos prieš kelias dienas Lietuvai pristatytame svetingumo komplekse „Monte Pacis“, įsikūrusiame Pažaislio vienuolyne.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2013, 10:17 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:55 PM

„Mums didelė garbė po oficialaus pristatymo praėjus vos porai dienų kaip pirmąjį svečią pasveikinti serą R. Bransoną. Pažaislio kamaldulių vienuolynas yra ne tik valstybės saugomas kultūros paminklas, bet ir tikras brandžiojo baroko perlas – vienas geriausių šio laikotarpio architektūrinių pavyzdžių Šiaurės Rytų Europoje. Džiaugiamės galėję šį svečią supažindinti su dalimi turtingos Lietuvos istorijos“, - šypsosi svetingumo komplekso vadovė Indra Ramanauskienė.

Britų verslininkui buvo pateikti keturių patiekalų pietūs: žemoje temperatūroje garinta lašiša su ridikėliais, lietuviško ožkos sūrio ir daržovių užkandis, lėtai troškinta jautienos kulninė su pastarnokų kremu bei kamaldulių šventinis riešutų pyragas, aplietas marcipanu, perteptas juodojo šokolado drožlėmis, įdarytas šviežiais ir džiovintais Toskanos vaisiais. Puikių atsiliepimų sulaukė ir itin solidus Burgundijos cisterų vienuolyno vynas bei Sacristia Romate 30 metų senumo šeris, specialiai derinti prie tiekiamo valgio.

Pietų svečiai, tarp kurių buvo ir D. Britanijos ambasadorius su žmona, verslininkai Vladas Lašas, Arvydas Avulis ir kiti, ypač įvertino pagrindinį patiekalą – R. Bransonas viešai pasveikino virtuvės šefą Darių Dabrovolską, o Arvydas Avulis pasibaigus pietums teiravosi, ar šią jautienos kulninę bus galima užsisakyti ir kitąkart atvykus.

Pasak D. Dabrovolsko, pietų valgiaraštis buvo sudarytas atsižvelgiant į „Monte Pacis“ restorano – švieži, lietuviški ingredientai (kai kurie iš jų auginami čia pat vienuolyne), paruošti pagal senovinius vienuolių receptus, pateikti šiuolaikiškai ir skoningai. Virtuvės pasididžiavimas – šimtmečius skaičiuojantis šventinis Kamaldulių vienuolių pyragas su riešutais – nuo birželio vidurio visiems norintiesiems duris atversiančiame restorane bus tiekiamas kiekvieną sekmadienį po mišių.

Puikiai nusiteikę svečiai po pietų išsiskirstyti neskubėjo, o seras Richardas Bransonas paliko nuoširdų įrašą „Monte Pacis“ svečių knygoje ir nusifotografavo su svetingumo komplekso kolektyvu savo legendiniu „Virgin“ stiliumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?