R. Bransono laukė kankorėžiais puoštas stalas

Virtuvės mitų griovėjai nuo ankstyvo sekmadienio ryto intensyviai ruošėsi šį savaitgalį vykusio lyderystės forumo „Forum One“ uždarymo vakarienei. Sekmadienio vakarą tiesiai iš konferencijos į Kauno Rotušę ragauti autentiškų lietuviškų patiekalų susirinko įvairiatautė garbingų svečių publika: britų milijardierius seras Richardas Bransonas, „Angry Birds“ žaidimo guru suomis Peter Vesterbacka, grupės „Scorpions“ lyderis vokietis Rudolfas Schenkeris ir dar per 40 kitų forumo pranešėjų, renginio partnerių, Lietuvos verslo lyderių.

Prašmatnios vakarienės stalas dekoruotas lietuviško miško tematika: samanomis, šakomis, kankorėžiais ir uogomis.<br>"Facebook"
Prašmatnios vakarienės stalas dekoruotas lietuviško miško tematika: samanomis, šakomis, kankorėžiais ir uogomis.<br>"Facebook"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2013, 6:22 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:01 AM

Vakarienei specialiai sukomplektuoti ir į Lietuvą atsiųsti prabangūs „iittala“ indai, verti apie 70 tūkstančių litų, o vakarienės stalas dekoruotas lietuviško miško tematika: samanomis, šakomis, kankorėžiais ir uogomis.

Vakarienės meniu sudarytas vadovaujantis lietuvių virtuvės tradicijomis, kurios bus pristatomos moderniai ir stilingai.

Vakarienėje iš penkių dalių buvo patiekiami trijų rūšių užkandžiai, pagrindinis patiekalas ir desertas. Visi patiekalai buvo derinami su trim vynais: prancūzišku „La Grand Noir Chardonnay”, ispanišku „Bodega Aster 1 Reserva” ir čilietišku „Cono Sur Reserva Syrah”. Vietoje įprasto aperityvo – šampano, svečiai buvo pasitikti modernia jo alternatyva – gaiviu, sodos vandens burbuliukais prisodrintu kokteiliu „Grey Goose Le Fizz” su premium klasės „Grey Goose” degtine, pagardinta medumi, mėtos lapais ir citrina.

Pasitikimo užkandis – visiems žinomas, stilingai patiektas šviežias agurkėlis ir pirmojo sodo medus. Pirmam šaltam užkandžiui garbingiems svečiams buvo patiektas vyšnių dūmuose rūkytas ungurys su įvairių spalvų burokėliais, anties tryniu, krienų putomis, žolelių aliejumi ir juodos duonos traškučiais.

Karštam užkandžiui svečiai ragavo troškintos veršienos žandenomis su kvietinėmis kruopomis, miško grybais, salierų putėsiais ir skrudintomis samanomis. Ypatingiausias iš visų buvo pagrindinis patiekalas – keptas danielius, patiekiamas su jaunomis bulvytėmis, troškintais svogūnais, skudintais lazdyno riešutais, petražolių koše, pastarnokų putėsiais ir džiovintų baravykų pudra.

Galiausiai, desertui bus skanaujamas cilindro formos medaus tortas su džiovintų slyvų šerbetu, šviežiomis sezoninėmis uogomis, „Žagarės” trauktine ir avių pieno jogurto koralu. Vakaro pabaigai – maža nuodėmė vakarienės koncepcijai – specialiai paruošta itališka „Pellini“ kava.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.