Kaip išsirinkti kepsninę barbekiu sezonui? (receptas)

Prasidėjęs šiltasis sezonas asocijuojasi ne tik su kepinančia saule ir maudynėmis gaivinančiame vandenyje. Nei viena vasara neatsiejama nuo gerų draugų kompanijos ir gardžių kepsnių gamtoje. Šašlykai, rūkytos dešrelės, mėsainių vakarėliai, ką tik pagauta žuvis ar vegetariški daržovių vėrinukai – tai tik dalis skanėstų, apie kuriuos vien pagalvojus burnoje ima kauptis seilės.

Kepsnių mėgėjai jau spėjo įvertinti keramines kepsnines, kurios yra labai populiarios tarp tikru barbekiu aistruoliu visame pasaulyje.<br>Organizatorių nuotr.
Kepsnių mėgėjai jau spėjo įvertinti keramines kepsnines, kurios yra labai populiarios tarp tikru barbekiu aistruoliu visame pasaulyje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2013, 11:47 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:40 PM

Užkurti laužą ne visuomet taip paprasta ar patogu, be to – ne visur tai leidžiama daryti. Todėl geriausia išeitis mėgstantiems griliaus patiekalus – patogi ir praktiška kepsninė. Juo geriau – jei ji turi net kelias funkcijas ir gali veikti ne tik, kaip kepsninė, bet ir kaip orkaitė ar rūkykla. Specialūs programų pasirinkimai užtikrina geriausią rezultatą. Be to, taupo ir vietą: juk vienas prietaisas užima jos mažiau nei tokie pat trys?

Mūsų kepsnių mėgėjai jau spėjo įvertinti keramines kepsnines, kurios yra labai populiarios tarp tikru barbekiu aistruoliu visame pasaulyje.Vienos populiariausių – ir profesionalų ir pradedančių kulinarų pamėgtos keraminės kepsninėsBig Green Egg“. Šiose kepsninėse galima iškepti kepsnį ar viščiuką, paruošti plova, iškepti tikrą itališką picą ar naminę duoną, išrūkyti žuvį ir dar pagaminti daug dalykų, kuriu ankščiau nesiryžtumėte gaminti kepsninėje.

Maistas, kepamas keraminėse kepsninese neišsausėja, jos išsaugo maisto skonį ir išlaiko tikrą anglių aromatą. Kepsnines paprasta naudoti, nesunku valyti. Palyginti su anglių briketais, anglių gabalais kūrenamose kepsninėse lieka dviem trečdaliais mažiau pelenų. Kepsninės greitai įkaista ir pasiekia nuolatinę temperatūrą, kuri siekia 100-390 laipsnių karščio. O rūkant maistą žemą temperatūrą galima išlaikyti net iki 12 valandų.

Šiais laikais rinka siūlo daug produktų, todėl išsirinkti tinkamiausią prekę – nėra lengva užduotis. Svarbiausia – kad maisto kepimas teiktų didžiulį malonumą. Renkantis prekę reikėtų atkreipti dėmesį į gamintojo vardą, jo sukauptą patirtį. Kepsninių „Big Green“ kūrėjai užtikrina, kad jų siūlomas asortimentas nenuvils išrankiausių barbekiu gerbėjų.

Naudojant keraminę kepsninę galima ruošti įvairiausius užkandžius: nuo pagrindinių patiekalų iki desertų. Turint tokią kepsninę, nereikės baimintis netikėtai užklupusių svečių – skaniausius patiekalus paruošti pavyks akimirksniu. Be to, kiekvienas kepsninę galės pritaikyti pagal save – ją galima rinktis iš penkių skirtingų dydžių ir naudoti trim skirtingais būdais: kaip kepsninę, orkaitę ar rūkyklą.

Portalas lrytas.lt rekomenduoja sultingos lašišos receptą ruošiamą naudojant „Big Green Egg“ kepsninę.

Sultinga lašiša (receptas)

Jums reikės:

* Lašišos filė (su odele), 150-170 gramų porcijai; * 1/2 puodelio sojos marinato; * 1/2 puodelio citrinos sulčių; * 1/3 puodelio rudojo cukraus; * 1/4 puodelio aliejaus; * 2 česnako skiltelės; * 2 stalo šaukštai sviesto, lydyto; * 2 stalo šaukštai klevo sirupo.

Kaip gaminti?

Sumaišykite sojos marinatą, citrinos sultis, rudąjį cukrų, aliejų ir sutarkuotą česnaką. Įpilkitę šią kvapnią masę į plastikinį maišelį, tuomet įdėkite į maišelį ir lašišą. Marinuokite šaldytuve nuo 3 iki 6 valandų.

Ištraukite lašišą iš šaldytuvo ir leiskite jai pabūti kambario temperatūroje apie pusvalandį. Tada nusausinkite žuvį servetėle.

Sumaišykite lydytą sviestą ir klevo sirupą. Šia mase padenkite visą lašišos paviršių. Apiberkite lašišą jūsų mėgstamais barbekiu prieskoniais.

Nustatykite 180°C temperatūrą, ir padėkite lašišą ant kepimo lentų iš kedro. Jas išdėstykite ant grotelių. Uždenkite dangtį ir kepkite žuvį apie 15-20 minučių. Lašiša bus tinkamai išsikepusi, kai peilis, įsmeigtas į filę, judės lengvai, o žuvis įgaus auksinį atspalvį.

Ištraukite lašišą iš kepsninės, suvyniokite ją į foliją, ir luktelėkite dar 5-10 minučių, o tuomet – skanaukite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.