Balti „šaltibarščiai“ (4 asmenims):
4-5 dideli ridikėliai (arba atitinkamai mažų)
1 vidutinio dydžio agurkas, arba 2-3 maži agurkai
Po saujelę šviežių svogūnų laiškų ir krapų
1 litras kefyro
4 kietai virti kiaušiniai
Virtų arba apkepintų bulvių – pateikimui
Nieko nėra paprastesnio, nei gaminti šaltibarščius – visi mes tą puikiai žinome! Supjaustome arba sutarkuojame daržoves (man labai talkina mandolina – tik čirkšt ir ridikai bei agurkai pavirsta plonais vienodais „pagaliukais“), sukapojam daržoves, supilame kefyrą, ir viską praskiedžiame vandeniu (čia aš tokį dietinį variantą jums siūlau) arba pienu (mano pusseserė Neringa labai mėgsta šaltibarščius gaminti su pienu). Aš visada į šaltibarščius įberiu cukraus, ir tada – druskos. Man šaltos sriubos skonis turi būti subalansuotas, tačiau sūrumas groja pirmuoju smuiku.
Pateikiame, kaip įprasta, su kietai virtu kiaušiniu ir virtomis bulvėmis (dar geriau – apkepintomis keptuvėje).