Kodėl moterys labiau mėgsta šokoladą?

Dauguma moterų tiesiog dievina šokoladą. Tačiau atlikto tyrimo duomenimis, ši aistra atsiranda dar jo mėgėjoms negimus. Paaiškėjo, kad moteriškos lyties vaisius labai aktyviai reaguoja, kai motina valgo šokoladą.

Aistra šokoladui atsiranda dar iki gimimo.<br>123rf
Aistra šokoladui atsiranda dar iki gimimo.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2013, 10:46 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:42 PM

Italijos Ansono Politechnikos instituto mokslininkė Аndrea Tranquilli paaiškino, kodėl moterys dažniau turi priklausomybę šokoladui.

A. Tranquilli ištyrė 100 nėščių moterų, kurioms buvo uždrausta valgyti šokoladą likus mažiausiai 90 dienų iki eksperimento pradžios. Buvo matuojamas vaisiaus širdelės plakimas, jo judesiai įsčiose eksperimento pradžioje ir praėjus pusvalandžiui po to, kai mama suvalgė penkis gabalėlius juodojo šokolado.

Kaip rašo interneto puslapis Canada.com, 46 tirtos moterys laukėsi berniukų, o 54 – mergaičių.

Įsčiose buvusias mergaites šokoladas stimuliavo labiau: jos pradėdavo aktyviau judėti ir buvo fiksuojamas dažnesnis jų širdies plakimas.

Mergaičių reakcijos greitumas taip pat buvo aukštesnis nei vyriškos lyties vaisių. Anot tyrėjos, priežastys galėjo būti šios: mergaičių smegenys jautriau reaguoja į šokolade esančius junginius. Tai yra, kuo didesnė būna kakavos koncentracija, tuo stipresnė reakcija.

Tiesa, tyrimas atsakė ne į visus klausimus. Pavyzdžiui, kodėl amerikietės dažniau jaučia trauką šokoladui nei ispanės. Panašu, kad svarbūs ir kultūriniai šalių skirtumai. 

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.