MAXIMA iškepė rekordinio ilgio šašlyką

Penktadienį prekybos tinklo MAXIMA iškeptas šašlykas pretenduoja patekti į Lietuvos rekordų knygą kaip ilgiausias šalyje iškeptas šašlykas. Jo ilgis siekė 53,7 metro, o gamybai buvo sunaudota daugiau kaip 120 kilogramų kiaulienos mėsos. Lietuvos rekordų registravimo agentūros „Factum“ duomenimis, iki šiol ilgiausias šalyje iškeptas šašlykas buvo 48 metrų.

MAXIMA iškepė rekordinio ilgio šašlyką.<br>D. Umbrasas
MAXIMA iškepė rekordinio ilgio šašlyką.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 7, 2013, 6:51 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:56 PM

„Lietuviai mėgsta iškylauti gamtoje, o iškylų neįsivaizduoja be šašlykų. Šiltuoju metų laiku per savaitgalį jų nuperkama apie 9000 kilogramų. Pastebime, kad kasmet vis daugiau gyventojų įvertina ir poilsiui gamtoje renkasi MAXIMA mėsos meistrų pagamintus įvairių skonių šašlykus. Taigi, kepdami ilgiausią šašlyką norėjome simboliškai atidaryti iškylų sezoną ir kuo daugiau mūsų klientų pavaišinti mėgstamais tradicinio skonio šašlykais“, - sako MAXIMA LT, UAB, Maisto gamybos departamento direktorius Aidas Poleninas.

Iš viso beveik 54 metrų šašlykui buvo sunaudota daugiau kaip 120 kg šviežios Lietuvoje išaugintos mėsos, ji MAXIMA mėsos paruošimo ceche buvo marinuojama 12 valandų, vėliau supjaustyta į daugiau kaip 1000 gabalėlių, kuriuos ant iešmo vėrė ir kepė 45 žmonės, prižiūrimi MAXIMA mėsos meistrų. Šašlykas 90 kepsninių čirškėjo apie 40 minučių, jam iškepti prireikė daugiau kaip 80 kilogramų anglių.

Rekordų registravimo agentūros „Factum“ duomenimis, ilgiausias šalyje iškeptas šašlykas siekė 48 metrus, todėl prie Trakų Vokėje esančios MAXIMA parduotuvės iškeptas 53,7 metro šašlykas pretenduoja tapti ilgiausiu šašlyku Lietuvoje.

Pasak A. Polenino, lietuvių mėgstamiausiu ir šiais metais išlieka kiaulienos šašlykas – jo pardavimai padidėjo 7 kartus, lyginant su nesezoniniu laikotarpiu. Prekybos tinklo duomenimis, iškylų sezono metu per savaitgalį vidutiniškai nuperkama apie 9000 kilogramų šašlykų, 550 kilogramų dešrelių, 200 kilogramų marinuotos paukštienos.

Šis straipsnis yra užsakyta reklama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.