„Virtuvės mitų griovėjai” griauna mitus Italijoje

Birželio mėnesį po Italiją keliaujanti „Virtuvės mitų griovėjų” komanda filmuoja antrą kulinarinių kelionių sezoną bei ruošia skanius pasakojimus savo leidžiamo žurnalo-albumo rudens numeriui. Kulinarai – Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius – pasirengę kulinarinius atradimus ir pasakojimus parengti iš kelių Italijos regionų virtuvių: Toskanos, Molizės, Ubrijos ir Lacijaus.

„Virtuvės mitų griovėjai” griauna mitus Italijoje.<br>Organizatorių nuotrauka
„Virtuvės mitų griovėjai” griauna mitus Italijoje.<br>Organizatorių nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2013, 4:13 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:05 PM

„Šįkart kulinarinėms kelionėms pasirinkimoe Italiją, kurios virtuvė lietuviams labai mėgstama, tačiau, iš kitos pusės, tikrai dar mažai pažįstama. Mūsų tikslas yra sugriauti mitą, kad Italijos virtuvė yra tik picos ir makaronai. Tiesa, rodysime ir juos, tačiau tą darysime su pasakojimais ir paaiškinimais, kokių daugelis tikrai nebus girdėję”, - pasakoja kulinaras Alfas Ivanauskas.

Didžioji dalis reportažų bus nufilmuota įspūdingu kraštovaizdžiu ir turtinga virtuve garsėjančioje Toskanoje. Čia keletui savaičių įkurta kulinarinė studija, kuriai pasirinkta 16 a. autentiška toskanos stiliumi įrengta vila su ja supančiu 40 hektarų plotu.

„Miškai, laukai, žydinčios pievos, neįtikėtini vaizdai ir gražūs miestai bei miesteliai keliaujant VMG automobiliu padeda pajausti Italijos skonį visomis prasmėmis. Jau per pirmą kelionių savaitę pamatėme ir paragavome dalykų, nuo kurių skanumo šiurpsta oda – tuo, matyt ir garsi Italijos virtuvė”, - pasakoja Alfas, pridurdamas, kad ir šis kulinarinių kelionių projektas bus skirtas ne tik supažindinti, bet ir pamokyti, kaip, vadovaujantis užsienio šalių virtuvėmis, galima pasigaminti gardžių patieklų iš Lietuvoje randamų ingredientų.

Per pirmą savaitę filmavimo komanda pamatė, kaip gaminami makaronai, o vienas garsiausių Italijos šefų pademonstravo, kaip teisingai pasigaminti tradicinius pastų receptus. Kulinarai taip pat susitiko su triumų laboratorijos savininku, papasakojusiu apie brangiausių pasaulyje grybų rinkimą ir panaudojimą kulinarijoje bei iš arti pamatė, kaip gaminamas vienas populiariausių pasaulyje itališkų sūrių – mocarela, itališki ledai ir, žinoma, kaip kepamos tikrosios picos.

Naujasis „Virtuvės mitų griovėjų” kulinarinių kelionių sezonas eteryje pasirodys jau šį rudenį, kartu su išleisti ruošiamu rudens sezono kulinariniu žurnalu-albumu, kuriam renkami patys pikantiškiausi Italijos virtuvės faktai bei paslaptys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.