O mėsą rinkausi sprandinę. Apie tai, kokią mėsą geriausiai rinktis šašlykams, esu kalbėjusi su patyrusiais mėsininkais – Zenonu ir Edvinu. Ir mano tėtis yra labai geras mėsos ekspertas. Tai visi šie vyrai be išimties rekomenduoja šašlykui rinktis kiaulienos sprandinę, nes tie maži riebaliukai – skonio ir minkštumo garantas. Nesakau, kad iš kumpio šašlykai nepavyks, bet su sprandine visada paprasčiau.
Na, o kad mano mėgstamas mineralinis vanduo dar šašlykams gerumo ir minkštumo prideda – patikrintas faktas. Vaikai šašlykus valgė, net ausys linko, man taip pat jie įsiminė. Siūlau ilgai nelaukus patiems išbandyti.
Reikės:
1 kg kiaulienos sprandinės
400 ml „Vytauto“
pundelio petražolių
1 šaukštelio maltos kalendros
druskos ir pipirų
Mėsą supjaustome ne per plonais gabaliukais, dosniai apibarstome prieskoniais, tik druskos dedame šiek tiek mažiau nei įprastai marinuojant tokį kiekį, nes nepamirštam, kad dar „Vytautas“ prie mėsos savo rankeles prikiš. Taigi ant viršaus supilame mineralinį vandenį, kad viską apsemtų ir marinuojame bent keletą valandų, o geriausiai – per naktį.
Turiu prisipažinti, kad jei turiu galimybę, visada kepti mėsą patikiu vyrams. Bet šie šašlykai buvo pirmieji, kuriuos iškepiau pati! Ir ką gi, viskas puikiai pavyko, tik vieną pūslę prisideginau, bet skonio tai nesugadino.