Korėjietiškas kepsnių marinatas (4 žmonės)
1/2 puodelio sojos padažo
1 kriaušė, sutarkuota su visa odele*
5 skiltelės česnako, labai smulkiai sukapotos arba sutarkuotos
1/2 mažo baltojo svogūno, sutarkuoto (tiks ir rudas lietuviškas, jei neturite saldaus baltojo)
1 šaukštas tarkuotos šviežios imbiero šaknies
2 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai skrudintų sezamų sėklų
2 šaukštai sezamų aliejaus
1 šaukštas saldžios džiovintos paprikos
1/4 šaukštelio džiovintų čili pipirų (arba pagal skonį)
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
2 žali svogūnų laiškai, susmulkinti
Visus ingredientus sumaišome tarpusavy. Jautieną (arba kiaulieną) supjaustom nestorais gabalėliais (korėjiečiai prieš pjaustydami įdeda mėsos gabalą į šaldiklį, ir kai ji šiek tiek sukietėja, mėsą tampa lengviau plonai supjaustyti. Beje, korėjiečiai kepsnius pjausto labai plonomis riekelėmis). Mėsą iš abiejų pusių gausiai aptepame marinatu (korėjiečiai dažnai mėsą marinuoja „zip-loc“ maišeliuose, nes geriau pasiskirsto marinatas ant mėsos), marinuojame mažiausiai valandą, idealu – apie 8 valandas arba pernakt šaldytuve.
*Korėjoje marinuojant mėsą, tam kad ji suminkštėtų, į marinatą įtarkuojamas vaisius. Kriaušę gali sėkmingai pakeisti tarkuotas obuolys, ananasas arba kivis.