Žinomi Lietuvos tenisininkai ruošė skanėstus su braškėmis (trys receptai)

Prieš pirmą kartą Lietuvoje rengiamą tarptautinį komandinį teniso turnyrą „Unity Cup 2013“, kuris trečiadienį prasidės Kauno „Ąžuolyno“ sporto ir sveikatingumo centro teniso aikštyne, žinomi šalies tenisininkai savo sugebėjimus pademonstravo virtuvėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 12, 2013, 2:46 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:10 PM

Kauno restorane „Fresh Meals“ antradienį prieš pietus prie puodų triūsę tenisininkai Darius Augustinaitis, Gvidas Sabeckis ir Kasparas Žemaitelis stebino įmantriais patiekalus su braškėmis.

Sportininkams padėjo šio restorano virtuvės šefas Povilas Katilius.

38 metų buvęs Lietuvos jaunių rinktinės treneris, daugkartinis dvejetų varžybų čempionas D. Augustinaitis ruošė grietinėlės ir braškių desertą, kurį pagardino šlakeliu citrinų sulčių ir tirpintu šokoladu.

„Labai mėgstu saldumynus, todėl skanesnio gardėsio, kaip plakta grietinėlė su braškėmis ir juoduoju šokoladu, neįsivaizuoju“, — sakė tenisininkas.

Skirtingai nei kiti sportininkai, D. Augustinaitis pagamino ne vieną, o daugybę mėgstamo deserto porcijų. Skanėstu buvo pavaišinti ne tik turnyre dalyvausiantys tenisininkai, bet ir restorano svečiai.

29 metų Lietuvos teniso rinktinės narys ir 2010 metų Lietuvos vienetų ir dvejetų varžybų čempionas, beveik dešimtmetį žaidęs įvairiuose Italijos, Vokietijos ir Kroatijos klubuose G. Sabeckas nustebino užkandžiu su braškėmis ir mocarelos sūriu.

„Braškes galima naudoti ne vien desertams ruošti. Šios uogos dera ir su mocarelos sūriu, dumplainiais bei baziliku. Sūrio riekeles sudėjau pramaišiui su braškių griežinėliais. Kad užkandis įdomiau atrodytų, iš šių produktų paruošiau dar ir tartarį“, — sakė G. Sabeckas.

Perspektyvus septyniolikmetis tenisininkas K. Žemaitelis restorano virtuvėje ruošė špinatų ir braškių salotas su rikotos sūrio putėsiais bei putpelių kiaušiniais.

Vaikinas tvirtino, kad maistą ruošia retai, tačiau, kai imasi darbo, jam pavyksta sukurti labai gardžius patiekalus. „Šias salotas gaminu tik per braškių sezoną. Kitu metu uogas keičiu pomidorais“, — sakė sportininkas.

Receptai

Plakta grietinėlė su braškėmis ir šokoladu

Patiekalui reikės:

100 gramų 35 proc. riebumo grietinėlės, 50 gramų juodojo šokolado, 5 braškių, 1 šaukšto rudojo cukraus, 1 šaukšto citrinų sulčių.

Grietinėlę suplakite su citrinų sultimis ir cukrumi, 4 braškes supjaustykite gabalėliais, šokoladą ištirpinkite. Į indą pilkite šokoladą, dėkite braškių gabalėlis, užpilkite grietinėlę. Desertą papuoškite nepjaustyta braške.

Braškių ir mocarelos sūrio užkandis

Patiekalui reikės:

6 braškių, 1 rutulėlio mocarelos sūrio, 2 dumplainių, baziliko lapelių, balzaminio acto kremo, pesto padažo.

4 braškes supjaustykite griežinėliais, o sūrį — riekelėmis ir sudėkite pramaišiui. Iš 2 braškių ir kelių griežinėlių sūrio pagaminkite tartarį. Braškes ir sūrį smulkiai supjaustykite, apšlakstykite pesto padažu, viską sumaišykite ir sudėkite į puodelį, kurį apvertę gausite tartarį. Patiekalą pagardinkite balzaminio acto kremu, papuoškite dumplainiais, baziliko lapeliais.

Špinatų salotos su braškėmis, rikotos sūrio putėsiais ir putpelių kiaušiniais

Patiekalui reikės:

2 šaukštų grietinėlės, 2 šaukštų rikotis sūrio, baziliko lapelių, 5 braškių, 2 putpelių kiaušinių, šlakelio citrinų sulčių, pesto padažo, sezamo sėklų, balzaminio acto kremo, druskos.

Grietinėlę suplakite su rikotos sūriu, į masę įberkite plėšytų baziliko lapelių. Špinatus išdėliokite lėkštės centre, aplink šaukštu dėkite plaktą masę, pagardinkite balzaminiu acto kremu, pesto padažu, apibarstykite sezamo sėklomis, virtais ir per pusę perpjautais putpelių kiaušiniais, pjaustytomis ar nepjaustytomis braškėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.