4 porcijoms (700-800 ml);
10 vidutinio dydžio pomidorų;
4 raudonųjų paprikų;
maždaug 3–4 arbatinių šaukštelių cinamono;
druskos ir grūstų juodųjų pipirų;
alyvuogių aliejaus kepimui;
šviesios duonos;
bazilikų;
Pomidorai ir paprikos supjaustomos skiltelėmis, pabarstomi druska ir pipirais, viskas sumaišoma su pora šaukštų alyvuogių aliejaus ir išdėliojama ant 2 kepimo skardų. Kepama apie 40 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Daržovėms iškepus, jos susmulkinamos plakikliu iki vientisos masės, beriamas cinamonas. Gauta masė pertrinama per sietelį ir praskiedžiama šlakeliu vandens. Išpilstoma į stiklines.
Sriuba gali būti patiekiama su gruzdinta šviesia duona, įtrinta bazilikais.
Skanaus!
Receptas iš kasmet žurnalo „Virtuvė. Nuo...Iki“ ir „Electrolux“ tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga organizuojamo kulinarinio vakarėlio.