Atvėsinta keptų paprikų ir pomidorų sriuba su cinamonu ir skrebučiais

Kulinarijos tinklaraštininkų vakarėlio receptai: šį kartą portalo lrytas.lt skaitytojams siūlome atvėsintą keptų paprikų ir pomidorų sriubą su cinamonu ir skrebučiais (Sandra M. - Little World).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2013, 1:04 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:12 AM

4 porcijoms (700-800 ml);

10 vidutinio dydžio pomidorų;

4 raudonųjų paprikų;

maždaug 3–4 arbatinių šaukštelių cinamono;

druskos ir grūstų juodųjų pipirų;

alyvuogių aliejaus kepimui;

šviesios duonos;

bazilikų;

Pomidorai ir paprikos supjaustomos skiltelėmis, pabarstomi druska ir pipirais, viskas sumaišoma su pora šaukštų alyvuogių aliejaus ir išdėliojama ant 2 kepimo skardų. Kepama apie 40 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Daržovėms iškepus, jos susmulkinamos plakikliu iki vientisos masės, beriamas cinamonas. Gauta masė pertrinama per sietelį ir praskiedžiama šlakeliu vandens. Išpilstoma į stiklines.

Sriuba gali būti patiekiama su gruzdinta šviesia duona, įtrinta bazilikais.

Skanaus!

Receptas iš kasmet žurnalo Virtuvė. Nuo...Iki“ ir Electrolux“ tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga organizuojamo kulinarinio vakarėlio.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.