Vilniuje – pirmosios šiais metais ispaniškos „Vyno Naktys“

Besidominčių vynu artėjančią birželio 20 d. laukia pirmasis šią vasarą „Vyno Naktų“ renginys. Šį kartą vakaras atspindės Ispaniją – restorano „La Boheme“ kiemelyje nuo 19 iki 21 val. ispaniškos muzikos ir raudonos spalvos fone bus pristatomas ispaniškas vynas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-19 12:48, atnaujinta 2018-03-05 09:18

Vyno Naktys“ – tai keliskart per metus vykstančių vyno renginių ciklas, kurių metu ekspertai išsamiai, bet suprantamai pristato vynus jais besidominčiam vartotojui. Birželio 20-osios „Vyno Naktį“ dėmesys bus skiriamas ispaniško vyno skonio ir kvapo ypatumams tyrinėti. Ekspertas Mindaugas Paliukas papasakos apie Ispanijos vynuogių auginimo ir gamybos specifiką, atskleis, kuo skiriasi Katalonijos, Aragono, Riochos, Valencijos, Mursijos vyno regionai, supažindins su Tempranillo, Monastrel, Moskatel ir kitomis vynmedžių veislėmis, paaiškins, kaip ispanišką vyną derinti su maistu.

„Vyno pasirinkimas yra itin platus, visko neišragausi. Norint atsirinkti, reikia šiek tiek žinių apie regionus, vynuogių rūšis, klimato sąlygas, kurios turi įtakos derliaus skoniui. Kita vertus, vyno šalyse ragavimą dažnai lydi muzika, derantys užkandžiai“ - pasakoja „Vyno Naktų“ renginių organizatoriai. Būtent dėl to informacinio pobūdžio renginį paįvairins muzika, šokiai.

Ispaniškos tematikos vakarą vynai bus ragaujami klausant gitaristo atliekamų autorinių ir kitų flamenko kūrinių, numerį pademonstruos ir flamenko šokėjai. Svečių laukia specialus žinių apie Ispanijos vynus patikrinimo konkursas, taip pat bus rodomas ispaniško vyno gimimą pristatantis pažintinis filmas. Besidomintieji vynu kviečiami atvykti pasipuošus Ispanijos kultūrai būdingos raudonos spalvos akcentais – specialios dovanos laukia tų, kurie savo apranga išsiskirs labiausiai.

Šią ir kitas „Vyno Naktis“ rengia „Baltijos pramonės aljansas“ (ABBI). Tai viena iš ilgalaikių vynų projekto „ES vynai Baltijos valstybėse“ priemonių. Tokio pobūdžio ir masto projektas, finansuojamas Europos Sąjungos, Baltijos šalyse yra pirmasis. Juo siekiama geriau supažindinti lietuvius, latvius ir estus su Europos šalių vynais, turinčiais saugomas kilmės, geografines bei vynuogių veislių nuorodas, vyno vartojimu, mokyti atskirti ir išsirinkti sau tinkamą už priimtiną kainą, suteikti žinių ir skatinti atsakingą vartojimą.

Ispaniškų „Vyno Naktų“ renginys vyks birželio 20 d., ketvirtadienį, 19-21 val. restorano „La Boheme“ kiemelyje, Vilniuje.

Tekstas parengtas bendraujant su reklamos užsakovais. Redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su publikacijos teiginiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.