Gaivinantis užkandis – arbūzų ir fetos salotos (receptas)

Šių metų vasara Lietuvoje lenkia visus karščio ir gero oro rekordus! Ir nors orų prognozes stebiu tik internete, atrodo, kad žmonės tokios šilumos, besilaikančios tiek ilgai, kažin ar prisimena. Izraelyje, kur šiuo metu gyvenu, realybė kiek kitokia, čia +30 yra malonus 8 valandos ryto oras, kai dar nekaršta ir kai dar gali išeiti pasportuoti lauke. Vėliau įkaista dar labiau – vakar sėsdama į automobilį perpiet užfiksavau +39C. Ir tai dar toli gražu ne riba – karštosios vasaros dienos dar pakeliui.

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Jun 27, 2013, 3:08 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:48 AM

Tokiems karščiams užklupus labai svarbu gerti daug vandens. Lietuviams paprastai sunku būna tą vandenį maukti visą dieną, bet tikrai prie to galima priprasti. Visų pirma, turėkite buteliuką vandens rankinėje: jausite jo svorį, tad norėsis atsikratyti. Užtai gurkšnosit nuolat. Pasidėkit pilną stiklinę arba buteliuką biure prieš akis – bus tarsi gyvas priekaištas, kad dar neišgėrėte.

Gyvendama karštoje šalyje įsitikinau, kad užvis geriausias būdas gaivintis – valgyti atšaldytus arbūzus: ir kūnas atvėsta, ir kuriam laikui pasisotini, ir dehidratacija toli gražu negresia. Vienus arbūzus triaukšti gal ir nuobodoka, tad siūlau jums salotas su feta ir gražgarstėmis, pagardintas alyvuogėmis, raudonaisiais svogūnais ir medaus užpilu.

Arbūzų ir fetos salotos

Reikės:

saujos gražgarsčių;

didelio gabalo raudono saldaus arbūzo minkštimo, supjaustyto vidutinio dydžio kubeliais;

fetos sūrio;

juodųjų alyvuogių;

nedidelio raudonojo svogūno, supjaustyto plonomis juostelėmis.

Užpilui:

1 labai smulkiai sukapotos česnako skiltelės;

2 šaukštų skysto medaus;

3 šaukštų citrinos sulčių;

4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus;

druskos, pipirų.

Ant lėkštės dugno išdėliojame gražgarstes, ant viršaus dedame arbūzo gabalėlius, fetą, svogūno juosteles, barstome alyvuogėmis. Viską pašlakstome užpilu. Galima salotas pagardinti skrudintomis moliūgų sėklomis ir bazilikų lapeliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.