Sostinėje pristatytas putojantis vynas iš Ispanijos „Mia“

Vilniuje esančiame viešbutyje „Mabre Residence“ kvepėjo braškėmis ir gurmaniškais užkandžiais bei gėrimais. Sostinėje svečiavosi jauna vyndarė iš Ispanijos Gloria Collell.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2013, 7:44 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:31 AM

G. Collell yra didžiausios pasaulyje cava vyno gamintojos „Freixenet“ komandos narė, kuriai puikiai pavyko sukurti modernų, lengvai vasariško bei malonaus skonio vyną „Mia“.

Ispaniško užsidegimo nestokojanti Gloria Lietuvoje susitiko su „Mia“ vyno vartotojais ir platintojais. Pietų metu Gloria papasakojo savo, kaip jaunos vyndarės, sėkmės istoriją ir pavaišino susirinkusius vyno bei ant grotelių keptų patiekalų deriniais.

„Freixenet„ kompaniją 1830-aisiais įkūrė Ferrer šeima, kurie putojantį vyną (cava) pradėjo gaminti 1914 m. Freixenet įsikūrusi Sant Sadurni d’Anoia, esančioje į pietvakarius nuo Barselonos, Katalonijos regione, Ispanijoje.

Cava – tai vardas, suteikiamas itin kokybiškiems putojantiems vynams, pagamintiems naudojant tradicinį gamybos metodą iš pripažintų vynuogių rūšių ir laikantis griežtų reikalavimų. Vyno kilmė ir kokybė yra griežtai kontroliuojama įstatymų.

„Freixenet“ putojančių vynų gamybai pasirinktas brangus bei kruopštus klasikinio šampano gamybos metodas. Brangus jis todėl, kad antroji fermentacija vyksta buteliuose. Į jauną vyną įdėjus cukraus ir vyno mielių, butelis užkemšamas. Brendimo metu jis reguliariai suplakamas ir vis pasukamas kakleliu žemyn, kol beveik pasiekia vertikalią padėtį, o mielių likučiai susikaupia ant kamščio. Šis putojantis vynas (cava) taip brandinamas mažiausiai 12 mėnesių. Po to, butelio kaklelis greitai užšaldomas ir kamštis ištraukiamas. Ledas su mielių likučiais kaip kulka iššauna iš butelio, ir tik tada jis užkemšamas tikruoju kamščiu. Lygiai tokiu pat metodu jau kelis šimtmečius gaminamas šampanas Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.