4 porcijoms reikės:
400g kiaulienos nugarinės
2 v.š. miltų
aliejaus kepimui
4 mažų burokėlių
4 vidutinių morkų
2 v.š. medaus
4 vidutinių bulvių
sviesto
250 ml pieno
2 v.š. aguonų
Gaminimas:
Burokėlius ir morkas nulupame, supjaustome plonais griežinėliais ir sudedame į didelį dubenį. Medų sumaišome su aliejumi ir druska. Užpilame padažą ant daržovių ir gerai išmaišome. Įkaitiname orkaitę iki 190°C.
Skardą išklojame kepimo popieriumi, ant jo tolygiai paskirstome daržoves ir kepame apie 50 minučių.
Kiaulieną supjaustome kepsneliais, išmušame, iš abiejų pusių apibarstome druska ir pipirais, apvoliojame miltuose. Apkepiname juos keptuvėje su trupučiu aliejaus. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklojame folija, sudedame ant jos kepsniukus, uždengiame kitu folijos lapu. Kepame 20 min. (manau, kepti galima lygiagrečiai su daržovėmis). Ištraukiame kepsniukus iš orkaitės, įpilame į skardą šiek tiek vandens, arba sultinio. Vėl uždengiame folija ir kepame dar 15 – 20 minučių.