Kiaulienos nugarinės bokšteliai su karamelizuotais burokėliais, morkomis ir bulvių koše

Kulinarijos tinklaraštininkų vakarėlio receptai: šį kartą portalo lrytas.lt skaitytojams siūlome pasigaminti kiaulienos nugarinės bokštelius su karamelizuotais burokėliais, morkomis ir bulvių koše su aguonomis (Viktorija Andrikonienė - Receptų medis).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:02 AM

4 porcijoms reikės:

400g kiaulienos nugarinės

2 v.š. miltų

aliejaus kepimui

4 mažų burokėlių

4 vidutinių morkų

2 v.š. medaus

4 vidutinių bulvių

sviesto

250 ml pieno

2 v.š. aguonų

Gaminimas:

Burokėlius ir morkas nulupame, supjaustome plonais griežinėliais ir sudedame į didelį dubenį. Medų sumaišome su aliejumi ir druska. Užpilame padažą ant daržovių ir gerai išmaišome. Įkaitiname orkaitę iki 190°C.

Skardą išklojame kepimo popieriumi, ant jo tolygiai paskirstome daržoves ir kepame apie 50 minučių.

Kiaulieną supjaustome kepsneliais, išmušame, iš abiejų pusių apibarstome druska ir pipirais, apvoliojame miltuose. Apkepiname juos keptuvėje su trupučiu aliejaus. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklojame folija, sudedame ant jos kepsniukus, uždengiame kitu folijos lapu. Kepame 20 min. (manau, kepti galima lygiagrečiai su daržovėmis). Ištraukiame kepsniukus iš orkaitės, įpilame į skardą šiek tiek vandens, arba sultinio. Vėl uždengiame folija ir kepame dar 15 – 20 minučių.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.