Vasariškas patiekalas – lietuviška „cibulienė“ (receptas)

Lietuviška „cibulienė“ su trupučiu pakepintų lašinukų (dėl kvapo, ypač kaimynams, nevartojantiems kiaulienos), su pundu šviežutėlių, net saldžių iš to vasariško šviežumo, svogūno laiškų ir su organiško ūkio kiaušiniu - puikus patiekalas šiltą vasaros dieną. Žinoma, jį reikia skanauti su juoda, lietuviška duona. Ech, gėris, vis dėl to paprastume. Ir žalume!

Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Jul 1, 2013, 1:01 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:23 AM

„Cibulienei“ (2 asmenims) reikės:

2-3 plonos riekelės rūkytų lašinukų arba šoninės (nebūtina, jei nemėgstate – tuomet naudokite aliejų arba sviestą);

pundo(apie 500-700g) šviežių supjaustytų svogūno laiškų;

1 kiaušinio;

druskos, pipirų.

Jei „cibulienę“ gaminate su spirgučiais, supjaustykite lašinukus mažais kubeliais ir sumeskite į įkaitintą keptuvę. Maišykite ir kepinkite, kol šie aptirps, bet iki galo nesuskrus. Suberkite svogūnus (pirmiausia baltas svogūnų dalis, tik vėliau minkštesnes, žalias dalis). Kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės, suvys, sukris. Pabaigoje įmuškite kiaušinį, ir gerai išmaišykite, ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Pateikite su juoda duona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.