„Cibulienei“ (2 asmenims) reikės:
2-3 plonos riekelės rūkytų lašinukų arba šoninės (nebūtina, jei nemėgstate – tuomet naudokite aliejų arba sviestą);
pundo(apie 500-700g) šviežių supjaustytų svogūno laiškų;
1 kiaušinio;
druskos, pipirų.
Jei „cibulienę“ gaminate su spirgučiais, supjaustykite lašinukus mažais kubeliais ir sumeskite į įkaitintą keptuvę. Maišykite ir kepinkite, kol šie aptirps, bet iki galo nesuskrus. Suberkite svogūnus (pirmiausia baltas svogūnų dalis, tik vėliau minkštesnes, žalias dalis). Kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės, suvys, sukris. Pabaigoje įmuškite kiaušinį, ir gerai išmaišykite, ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Pateikite su juoda duona.